Osemindvajsetletni Porte je postal prvi Avstralec v zgodovini z zmago na tej prestižni dirki. Današnji kronometer je začel z 32 sekundami prednosti pred Talanskyjem, prednost pa je ubranil in dobil tudi vožnji na čas. Tretji skupno je končal Francoz Jean-Christophe Peraud (AG2R), ki je zadnji dan prehitel rojaka Sylvaina Chavanela (Omega).

Porte, ki je doma s Tasmanije, je kariero poklicnega kolesarja začel šele leta 2010, danes pa je prišel do najodmevnejše zmage v svoji karieri. V svoji prvi profesionalni sezoni je bil sicer sedmi na dirki po Italiji, Giro pa je končal z nazivom najboljšega mladega kolesarja. "Biti naslednik takšnih velikih kolesarskih imen, kot sta Tony Martin in Bradley Wiggins, je zame nekaj izjemnega. Zelo sem počaščen, da bom za vedno v tako imenitni družbi," je po uspehu dejal Porte.

Najboljši Slovenec na dirki je bil Špilak, ki vrti pedala za moštvo Katjuša. Potem ko je lani na tej dirki zasedel četrto mesto, je bil letos dve mesti slabši. Šesti je bil tudi na današnjem kronometru.

V današnji vožnji na čas je bil Borut Božič (Astana) 132., skupno pa je dirko končal na 73. mestu. Česa več niti ni pričakoval, je pa poskušal do boljšega rezultata v predzadnji etapi. Bil je namreč v ubežni skupini, a je hitro uvidel, da beg nima pravega smisla, saj so bili v skupini tudi nekateri nevarni kolesarji za skupni seštevek, tako da jim glavnina večje prednosti ni dopustila. Se pa Idrijčan lahko pohvali s štirimi etapnimi uvrstitvami med najboljših deset, v sprintu je bil najboljši četrti.