Simon Špilak (Katjuša) je v cilj prišel s prvo zasledovalno skupino, ki je zaostala sedem sekund, zasedel je 22. mesto, v skupnem seštevku pa je napredoval na 20. mesto, za Talanskyjem zaostaja 17 sekund. Borut Božič (Astana) je zaostal minuto in 22 sekund, v skupnem seštevku je z zaostankom minute in 23 sekund na 43. mestu.

Omegi Pharmi ekipni kronometer, Cavendish prevzel skupno vodstvo

Kolesarji belgijske Omege Pharme QuickStepa so zmagovalci ekipnega kronometra, uvodnega dejanja dirke od Tirenskega do Jadranskega morja. Zmagovalci, vodil jih je novinec v ekipi Britanec Marc Cavendish, ki je tudi prevzel skupno vodstvo, so za 11 sekund premagali Movistar, z zaostankom 16 sekund so bili tretji tekmovalci ekipe BMC.

Od ekip, v katerih so na enotedenski dirki slovenski kolesarji, je bil najboljši Cannondale, Kristijan Koren in kolegi so z zaostankom 19 sekund zasedli četrto mesto. Le mesto za njimi je bila Astana Janija Brajkoviča, zaostala je 20 sekund. Vacansoleil Grege Boleta je bil 19. (+1:04), Euskaltel Euskadi Roberta Vrečerja pa 22. ali zadnji (1:06).