Ligety je vodil že po prvi vožnji in v finalu le še potrdil, da mu letos ni para. V cilj je prišel s 45 stotink sekunde prednosti pred Avstrijcem Marcelom Hirscherjem, ki je bil Američanov prvi zasledovalec tudi v veleslalomskem seštevku. Tretji je bil Francoz Alexis Pinturault (+0,77).

Organizatorji 52. pokala Vitranc so kljubovali slabim vremenskim razmerah ter zelo dobro pripravili tekmovalno progo, ki je ni načel niti dež ter je zdržala obe veleslalomski vožnji. Svetovni veleslalomski prvak Ligety je dobil še peti veleslalom v sezoni svetovnega pokala na prizorišču, ki mu je zelo ljubo in mu zelo leži in kjer je s petimi veleslalomskimi zmagami v Kranjski Gori postavil nov mejnik.

Finalna vožnja je minila brez slovenskih nastopov

Najbolje se je odrezal Žan Kranjec, ki je osvojil 33. mesto in za trideseterico zaostal za 32 stotink sekunde, Matic Skube je bil 42. Preostali slovenski tekmovalci niso prišli do cilja. Janez Jazbec, ki je edini letos prišel do točk svetovnega pokala v tej disciplini in še to le na uvodnih dveh veleslalomih, je po dobrih vmesnih časih odstopil na prvi progi v ciljni strmini, kjer sta nastopa končala tudi Mišel Žerak in Martin Čater, Patrick Jazbec pa je odstopil še pred drugim merjenjem vmesnega časa.

Vitranška strmina tako ostaja ukleta za slovenske tekmovalce, že vse od veleslaloma na tem prizorišču januarja 2007, ko so se Aleš Gorza, Mitja Valenčič in Bernard Vajdič veselili točk, Slovencev ni bilo med prvo trideseterico.

V Kranjski Gori bo v nedeljo še slalom, na katerem je največji slovenski adut Valenčič, ki si bi z uvrstitvijo med najboljših šest zagotovil vstopnico za slalomski finale svetovnega pokala v švicarskem Lenzerheideju. Glavni favorit za zmago bo Hirscher, ki je okrepil vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala okrepil na 69 točk prednosti pred drugouvrščenim Norvežanom Akslom Lund Svindalom.