Oba boksarja sta uspešno prestala preizkus tehtnice za veltersko kategorijo, ki je omejena pri 147 funtih oziroma 66,68 kilograma. Zavcu je tehtnica pokazala 146,6 funta (66,5 kg), Thurman pa je bil nekoliko lažji pri 145,8 funta (66,13 kg). Boksarja se lahko zdaj malce pokrepčata pred jutrišnjim dvobojem.

Zadnji teden sta oba boksarja v New Yorku intenzivno delala na tem, da svojo težo spravita pod omenjeno mejo. Hujšanje pred dvobojem je po besedah kondicijskega trenerja Tomija Jagarinca tisti najbolj zoprni del, ki boksarju vzame precej energije. Vendar pa brez tega ne gre, saj prevelika telesna teža avtomatično pomeni poraz.

Zavec se je vseskozi pripravljal v brooklynski telovadnici Gleason's Gym, kjer je nekoč treniral tudi Mike Tyson, na dvoboje pa so se pripravljali tudi drugi slavni boksarji, kot je Mohamed Ali. Telovadnica pod manhattanskim in brooklynskim mostom, ki spominja na tiste iz znanih ameriških filmov o boksarju Rockyju, športnikom zagotavlja mir pred nenapovedanimi obiski novinarjev in drugih obiskovalcev.

Zavec ima mir tudi v hotelu Sheraton, prav tako v Brooklynu, nedaleč od telovadnice in nove velike športne dvorane Barclays center, kamor se je lani iz New Jerseyja preselila košarkarska ekipa iz lige NBA New Jersey Nets ter se prekrstila v mrežice iz Brooklyna. Dvorana sprejme 19.000 obiskovalcev in organizatorji pričakujejo dober obisk, saj s cenami vstopnic od 25 do 200 dolarjev za celotno boksarsko popoldne in večer v soboto (po ameriškem času) niso pretiravali.

Šestintridesetletni Zavec, ki si po tednu dni hujšanja in odrekanja že malce želi »poštenega« obroka hrane, je dejal, da gre na zmago, saj mu le ta omogoča še nekaj dodatnih dvobojev v ZDA, ki jih imenuje za boksarsko meko. Za ogled New Yorka ne bo imel časa, saj se v Slovenijo vrača že jutri po dvoboju.

Štiriindvajsetletni Keith Thurman je bil v izjavah do slovenskega in bolj izkušenega nasprotnika zelo spoštljiv. Celo presenetljivo glede na pretekle izzive o nekaterih višje uvrščenih boksarjih, ki jih je hotel pripraviti do tega, da sprejmejo njegov izziv. Thurman je prav tako kot Zavec prepričan o zmagi, svoji 20. po vrsti, in že razmišlja o prihodnjih dvobojih.

Za revijo Sports Ilustrated je povedal, da si za naslednjega nasprotnika želi svetovnega prvaka po različici WBA Paulieja Malignaggija. »Če Paulie ni preveč prestrašen, se bom pomeril z njim tule v Brooklynu. Vendar mislim, da Paulie ne bo sprejel dvoboja. Mislim, da nima 'jajc'. Nima mentalitete pravega borca, da se pomeri s pravim in dokaže, da je svetovni prvak,« je bil sočen Thurman, ki je pred dnevi kot glavni razlog, zakaj spoštuje Zavca, navedel dejstvo, da je bil pripravljen stopiti z njim v ring.

Slovenski boksar Dejan Zavec je samozavestno izjavil, da zanj šteje le zmaga. »Zame je popolnoma nepomembno, koliko rund bo trajal dvoboj. Osebno sem pripravljen na 12 ali več rund. Zato sem delal in garal. Vse, kar bo hitreje, bo izjemno darilo. Vse, kar bo po točkah, bo pomenilo veliko zmago. O taktiki se bom odločal v samem ringu, kajti tudi nasprotnik ima želje. Edino, kar me zanima, je zmaga in vse bom storil za njo,« je dejal slovenski šampion.

Zavec je zagotovil, da je dobro pripravljen, časovna razlika pa mu ne dela preglavic. V New Yorku ima vse, kar potrebuje za pripravo na dvoboj. Niti najmanj se ne obremenjuje z dejstvom, da bo nasprotnik nastopil pred domačo publiko.

Čeprav Thurman boksa na domačem terenu, pa tudi Zavec ne bo osamljen, saj je v New York prispelo in še prihaja več deset slovenskih navijačev, večinoma s Štajerske oziroma Ptuja, ki so se včeraj zvečer zbrali na sprejemu v dvorani slovenske cerkve sv. Cirila na Manhattnu. sta