Dejan Zavec (32 zmag, 18 s KO, 2 poraza), nekdanji svetovni IBF ter aktualni WBO medcelinski prvak, se bo 9. marca v Brooklynu pomeril z Američanom Keithom Thurmanom (19 zmag, 18 s KO, brez poraza). Borba bo štela za WBO eliminator, zmagovalec pa bo dobil priložnost, da se pomeri za naslov svetovnega prvaka WBO s Timothyjem Bradleyjem.

Zavec je danes na Ptuju opravil trening, nato pa se posvetil novinarjem. Tehtnica mu je pokazala 70,2 kilograma, s čimer je povsem blizu 66,678 kg, kolikor bo moral imeti na predvečer dvoboja velterske kategorije v Brooklynu. "To je odlična teža, morda imam celo malo premalo, a mi ne bo potrebno do zadnjega hujšati in se s tem obremenjevati. Zdaj so se zame končali fizični stresi, za mano so dolge in naporne priprave s številnimi sparing partnerji. Prav včeraj smo opravili zadnji sparing, dolg 12 rund in zdaj me čaka le še mentalna priprava na dvoboj. 'Popiliti' moramo še eksplozivnost in natančnost, kar je tudi zahtevno, ampak glede na to, kar smo storili do zdaj, minimalno," je uvodoma nasmejan dejal Zavec.

Mučne in naporne priprave so za njim, zdaj mora "obdelati" še glavo. A glede na izrečeno, je tudi ta že "na mestu". "Za mano je izjemen trening v Magdeburgu, ki je čez celotne priprave potekal brez zapletov. Iz treninga v trening je viden napredek, tako da sva s trenerjem (Nemcem Dirkom Dzemskim op.p.) prišla do zaključkov, da so bile to do zdaj najbolj kakovostne priprave glede na sparing in na raven na katero se pripravljamo. 'Poklopili' so se tudi glava, psiha in razum, pa še malo fantazije je bilo vmes," je dejal Zavec.

Kako se lotiti nasprotnika, ne želi napovedovati. "Zelo nehvaležno in težko je napovedovati, kakšen bo nasprotnik. To se bo videlo po prvi ali drugi rundi. Verjamem, da imava oba enake cilje. Pomembno bo imeti tudi malo športne sreče, pomembna bo večja želja po zmagi, delavnost in požrtvovalnost. Verjamem, da sem naredil vse v želji po zmagi. Nočem, da se to sliši arogantno, a za 9. marec sem se odločil, da me ne more nihče premagati noben zemljan," je dejal Zavec, na medklic enega od novinarjev "kaj pa Chuck Norris", pa je v smehu odvrnil: "Niti Chuck Norris. On nosi pižamo s potiskom Dejana Zavca."

Mr. Sympatikus bo v dvoboju stavil predvsem na izkušnje in odlično kondicijsko pripravljenost. "Lahko rečem, da je moja prednost definitivno kilometrina, njegova pa mladost in želja. A moja želja po zmagi ni niti za milimeter ali tisočinko manjša od njegove in verjamem, da mi bodo izkušnje prišle prav ravno ob pravem trenutku," je povedal Zavec.

Ptujčan, ki se v ZDA odpravlja v nedeljo, se zaveda, da bo v drugem kotu boksar, ki je vse dozdajšnje poklicne dvoboje končal predčasno s knock-outom. "Tudi sam se zavedam, da mi 100-odstotni uspeh zagotavlja le predčasni konec borbe, a bom izjemno vesel tudi zmage po točkah. Ne glede na to, kako se bo razpletlo, verjamem da bo zmaga moja. V poštev pride tudi moja taktika za zmago, ko bom skušal utruditi nasprotnika, v ospredju bo pri meni kondicijska in taktična izkušenost. Kot večkrat pravim, v danem trenutku bom moral biti za uspeh slep in gluh ter ne poslušati, kaj se dogaja okrog mene. Treba bo iti čez nasprotnika. V ringu ni prostora za emocije, za kakršno koli popuščanje. Kot pravi stari nemški rek 'Sieg oder Sibirien' (zmaga ali Sibirija op.p.)," je še dejal Zavec.

Ptujčan bo imel v New Yorku časa pet dni za prilagoditev na drugačen časovni pas, prireditelji so mu zagotovili tudi ustrezno telovadnico in ostalo infrastrukturo, dvoboj pa si bo ogledal tudi njegov nekdanji menedžer Don King. "Verjetno bomo kakšno rekli, na koncu koncev je bil on tisti, ki me je 'iztrelil' v ta poklicni svet boksa in čeprav smo se razšli, med nami ni zamer," je zaključil Zavec.