Zavcu je tehtnica pokazala 146,6 funta (66,5 kg), Thurman pa je bil nekoliko lažji pri 145,8 funta (66,13 kg). Boksarja se lahko sedaj malce pokrepčata pred sobotnim dvobojem, ki si ga bodo lahko slovenski gledalci zaradi časovne razlike ogledali v neposrednem prenosu v nedeljo zjutraj.

V Zavčevem taboru niso pričakovali težav

Oba boksarja sta zadnji teden v New Yorku intenzivno delala na tem, da svojo težo spravita pod omenjeno mejo in v boksarskem taboru Zavca so pred tehtanjem neuradno povedali, da ne pričakujejo težav. Hujšanje pred dvobojem je po besedah kondicijskega trenerja Tomija Jagarinca tisti najbolj zoprni del, ki boksarju vzame precej energije. Vendar pa brez tega ne gre, saj prevelika telesna teža avtomatično pomeni poraz.

Zavec se je tudi v četrtek pripravljal v brooklynski telovadnici Gleason's Gym, kjer je nekoč treniral tudi Mike Tyson, na dvoboje pa so se tam pripravljali tudi drugi slavni boksarji, kot je Mohamed Ali. Telovadnica pod manhattanskim in brooklynskim mostom, ki spominja na tiste iz znanih ameriških filmov o boksarju Rockyju, športnikom zagotavlja mir pred nenapovedanimi obiski novinarjev in drugih obiskovalcev.

Zavec ima mir tudi v hotelu Sheraton, prav tako v Brooklynu nedaleč od telovadnice in nove velike športne dvorane Barclays center, kamor se je lani iz New Jerseyja preselila košarkarska ekipa Nets iz lige NBA ter se prekrstila v mrežice iz Brooklyna. Dvorana sprejme 19.000 obiskovalcev in organizatorji pričakujejo dober obisk, saj s cenami vstopnic od 25 do 200 dolarjev za celotno boksarsko popoldne in večer v soboto niso pretiravali.

Na tribunah tudi navijači Dejana Zavca

Čeprav Thurman boksa na domačem terenu, pa tudi Zavec ne bo osamljen, saj je v New York prispelo in še prihaja več deset slovenskih navijačev, večinoma s Štajerske oziroma Ptuja, ki se bodo danes zvečer zbrali na sprejemu v dvorani slovenske cerkve Sv. Cirila na Manhattanu. Zavec si jih želi priti pozdravit in morda spotoma pobrati še blagoslov frančiškanskega patra Martina Krizologa, vendar pa bo vse odvisno od trenerjeve ocene, če ga to ne bo po nepotrebnem utrudilo pred najpomembnejšo nočjo njegove nadaljnje kariere.

Prenos se bo začel ob 3.30

Šestintridesetletni Zavec, ki si po tednu dni hujšanja in odrekanja že malce želi "poštenega" obroka hrane, je dejal, da gre v soboto na zmago, saj mu le ta omogoča še nekaj dodatnih dvobojev v ZDA, ki jo imenuje za boksarsko meko. Za ogled New Yorka ne bo imel časa niti po dvoboju, saj se v Slovenijo vrača že v nedeljo. Zaradi časovne razlike bo dvoboj med Zavcem in Thurmanom za slovenske gledalce Kanala A prav tako v nedeljo in sicer se bo prenos začel ob 3.30 uri zjutraj.

Thurman spoštljiv, a prepričan v zmago

Štiindvajsetletni Keith Thurman je bil doslej v izjavah do slovenskega in bolj izkušenega nasprotnika zelo spoštljiv. Celo presenetljivo glede na pretekle izzive do nekaterih višje uvrščenih boksarjih, ki jih je hotel pripraviti do tega, da sprejmejo njegov izziv. Thurman je prav tako kot Zavec prepričan v zmago, svojo 20. po vrsti, in že razmišlja o prihodnjih dvobojih.

Za revijo Sports Ilustrated je povedal, da si za naslednjega nasprotnika želi svetovnega prvaka po različici WBA Paulieja Malignaggija. "Če Paulie ni preveč prestrašen, se bom pomeril z njim tule v Brooklynu. Vendar mislim, da Paulie ne bo sprejel dvoboja. Mislim, da nima 'jajc'. Nima mentalitete pravega borca, da se pomeri s pravim in dokaže, da je svetovni prvak," je bil sočen Thurman, ki je pred dnevi kot glavni razlog, zakaj spoštuje Zavca, navedel dejstvo, da je bil pripravljen stopiti z njim v ring.