Mazejeva je letos praktično zrušila že vse obstoječe rekorde. Od rekordnih 22 stopničk v eni sezoni, ženskega je z dvajsetimi že presegla, absolutnega pa ima z 22 stopničkami v lasti Avstrijec Hermann Maier, ji manjkata dve uvrstitvi med najboljše tri. Mazejevi se ponuja tudi priložnost, da kot prva smučarka v zgodovini osvoji ob velikem globusu še vse male, kjer bo skoraj vse v njenih rokah. Izjema je slalom, kjer bo morala ob vsem svojem znanju računati tudi na manjši spodrsljaj Shiffrinove, oziroma jo bržkone prehiteti na obeh preostalih tekmah, ta konec tedna v Ofterschwangu in naslednji teden na finalu svetovnega pokala v Lenzerheideju, kjer bo Američanka praznovala 18. rojstni dan.

Veliki in veleslalomski globus že njena, a ni še čas za oddih

Veleslalomski kristalni globus si je Korošica priborila že na domači Zlati lisici v Mariboru, v Meribelu tudi veliki kristalni globus, zato bo sobotni veleslalom le potrjevanje njene forme. Drugače bo v nedeljo, saj njen trener Andrea Massi pred sklepnimi šestimi tekmami svetovnega pokala vseskozi zatrjuje, da ima Mazejeva pred oddihom kljub vsem dosežkom pred sabo še številne izzive in da namerava njegova varovanka v letošnji sezoni osvojiti vse tisto, kar se ji je v preteklosti izmuznilo.

"Mislim, da je bil zadnji trening celo najdražji v sezoni, a zelo koristen. Dejstvo je, da se že poznajo znaki dolge in zahtevne sezone. A po drugi strani sem prepričan o tem, da ima Mazejeva v telesu dovolj svežine še za pravi zaključek. Tudi ob selitvi v Ofterschwang smo opravili klasični protokol. Obnašamo se podobno kot decembra ali januarja," je Massi dejal za Sportal.

Do konca sezone v boju predvsem z Američankami

V sklepnem delu sezone so tekmice Mazejeve pravzaprav le še Američanke. V smukaškem seštevku Mazejeva za eno točko zaostaja za poškodovano Lindsay Vonn in v Lenzerheideju bo za mali kristalni globus bržkone že dovolj, če Mazejeva pride do cilja. Tudi v superveleslalomu ima s 55 točkami naskoka veliko prednost pred Julio Mancuso, a v Lenzerheideju bo potrebovala še eno dobro predstavo.

V Ofterschwangu bodo poleg Mazejeve za Slovenijo nastopile še Ana Drev, Tina Robnik, Katja Horvat, Katarina Lavtar in Ana Bucik.