"Ne morem stopiti iz deseterice, napredovati pa tudi ne morem," se je po tekmi najprej pošalila najboljša Gregorinova: "Proge so resnično zelo težke in brez prave tekaške forme nimaš tu česa početi. Na srečo sem sama v dobri kondiciji, nekoliko pa še šepa strelska forma, zato danes tudi tri dodatne minute. Ker napake niso bile velike, bo morda že na naslednjih tekmah boljše. Leže sem raje streljala nekoliko bolj počasi in zanesljivo, stoje pa je še vedno prisoten strah, ker se zavedam, da mi v zadnjem času ne gre povsem po željah. Prizorišče pa mi je že zdaj zelo všeč, lepo urejeno in upam, da ga bom zapustila s prijetnimi spomini."

Tudi Malijevi je uspel zelo soliden nastop, s katerim se je desetič v letošnji sezoni uvrstila med dobitnice točk svetovnega pokala. Zgrešila je le eno tarčo na zadnjem strelskem postanku. "Možno bi bilo streljati tudi brez napake, vendar sem se v zadnjem položaju stoje slabo postavila. Smučka mi je zdrsela, morala sem se prestaviti in strel je šel mimo. Vedela sem, da lahko le z dobrim streljanjem prikažem dober rezultat, ker je tekaško treba biti tukaj res vrhunsko pripravljen. S še enimi osvojenimi točkami sem zadovoljna," je dejala Malijeva.

"Lahko smo kar zadovoljni, čeprav spet lahko ugotovim, da bi Gregorinova že z eno zadeto tarčo več lahko konkurirala za cvetlično podelitev, še s kakšno več pa tudi za uvrstitev na vrh. Prikazala je zelo dober tek, s tempom, kot smo ga načrtovali in za kakršnega sva se tudi dogovorila. Vzponi na progi so res zelo strmi, vendar ne prestrmi zanjo, kar je dober obet tudi za olimpijske tekme. Pohvala gre tudi Malijevi za osvojene nove točke," je dejal glavni trener Uroš Velepec.

"Sneg je zelo nenavaden, na posameznih delih proge tudi zelo različen, kar pa so znali naši serviserji obrniti nam v prid in pripraviti zelo dobre smuči za obe tekmovalki. Tudi strelišče je lahko kar precej vetrovno, zato je treba paziti na vsakem strelskem postanku. Za zdaj smo s celotno ureditvijo bodočega olimpijskega prizorišča zadovoljni, čeprav nekatera gradbena dela še potekajo. Logistika funkcionira odlično, namestitev je dobra, le prehrana je šibka točka organizatorjev, na kar pa opozarjajo prav vse reprezentance," je opažanja s prizorišča naslednjih OI strnil Velepec.

Fourcade najboljši tudi v Sočiju, Fak 23.

Francoz Martin Fourcade je zmagovalec posamične tekme svetovnega pokala biatloncev v olimpijskem Sočiju, s svojo sedmo zmago v sezoni pa si je tudi že zagotovil zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Drugo mesto je z brezhibnim streljanjem zasedel Nemec Andreas Birnbacher, tretji je bil Ukrajinec Sergij Semenov.

Jakov Fak je z dvema zgrešenima streloma zasedel 23. mesto, a je v svetovnem pokalu še naprej tretji, Klemen Bauer je bil pet mest slabši, tudi on je zgrešil dva strela, Janez Marič je bil s štirim zgrešenimi streli 65., Peter Dokl pa je s petimi strelskimi ničlami zasedel 78. mesto.