Ko je v 56. minuti Nani z visoko dvignjeno nogo nevarno startal na žogo in pri tem zadel Realovega igralca Alvara Arbeloo, je turški sodnik Cüneyt Cakir ocenil, da je bil to prekršek, ki si zasluži najstrožjo kazen, torej rdeči karton. Nad njegovo odločitvijo so bili v taboru rdečih vragov osupli, igralci na igrišču pa so pri delilcu pravice nemudoma začeli s protesti. Besen kot ris je bil ob robu igrišča tudi Alex Ferguson, a vse skupaj ni pomagalo, kvečjemu je Unitedu le škodilo, saj so nogometaši Reala jezo in nezbranost domačih hitro izkoristili in si z dvema zadetkoma v treh minutah odprli že skoraj zaprta vrata v četrtfinale.

Po srečanju se je večina debat o tekmi odvijala o spornem dogodku iz 56. minute, ko je moral Nani zapustiti igrišče, in ni malo tistih, ki so prepričani, da bi imel Real precej težje delo, če bi United do konca tekme igral z 11 igralci. Očitno se je čutil krivega tudi Portugalec, ki je po odhodu z igrišča v slačilnici preživljal težke trenutke.

Daily Mail danes razkriva, da je Nani kmalu po prihodu v slačilnico padel v jok, tolažbo pa je nato iskal v pogovoru z dolgoletnim mentorjem s Portugalske.

»Nani je bil neutolažljiv. Klical je na Portugalsko, hlipal v telefon in spraševal, če je res storil kaj narobe,« je za angleški časnik povedal neimenovan vir iz Unitedovih vrst.