Pretekli teden je vodstvo rdečih vragov Nanija poklicalo na sestanek, kjer so mu povedali, da ne bodo več dolgo čakali na njegov odgovor glede ponujenega podaljšanja trenutne pogodbe, ki se mu izteče po prihodnji sezoni. United bi s portugalskim ofenzivnim vezistom rad sklenil štiriletno sodelovanje ob enakih finančnih pogojih, kot jih Naniju ponuja že sedaj, ravno tu pa se strani razhajata.

Nani po trenutni pogodbi na teden zasluži 110 tisoč evrov, s podpisom novega dogovora pa bi rad dosegel, da se njegovi tedenski prihodki povečajo na 160 tisočakov, na kaj takega pa United nikakor ne želi pristati. Vodilni možje kluba so sedaj sklenili, da je čas neproduktivnih pogajanj končan, zato so Portugalcu postavili ultimat, naj v kratkem podpiše podaljšanje pogodbe ob ponujenih pogojih ali pa ga bodo poleti morali prodati, saj želijo zanj dobiti tudi primerno odškodnino, kar prihodnje leto ne bo več možno, ker bo postal prost igralec.

»Seveda, da želimo Nanija zadržati v klubu. On je eden od igralcev z najbolj izrazito zmagovalno mentaliteto na svetu, vedno pa dosega tudi pomembne zadetke. Vem, da je nekoliko slabe volje, ker si želi igrati v začetni enajsterici, a če bo nadaljeval s predstavami, kot je bila tista proti Readingu, se bo tudi to kmalu spet zgodilo,« je pred dnevi o Portugalcu povedal legendarni trener Alex Ferguson, ki ima pri Unitedu pri kar precej besede pri oblikovanju moštva in podaljševanju pogodb z igralci.

Nani je k rdečim vragom iz Sportinga prišel leta 2007, Portugalci pa so zanj dobili 17 milijonov evrov odškodnine. Sedaj naj bi bil vreden od 25 do 30 milijonov.