Prvo ime slovenskega tabora na prvenstvu v dolini Fiemme je bil brez dvoma 20-letni Peter Prevc, ki je zablestel na vrhuncu sezone. "V zadnjih dnem sem poskusil čim bolj uživati. Nisem se veliko naprezal in razmišljal, kako je bilo, ampak sem užival v trenutkih. Vtisi se še zbirajo. Napaka z dresom me je v tistem trenutku dobro pogrela, vendar se je vse dobro izšlo. Ta nevšečnost je zdaj preteklost. Nekaj dodatne motivacije pred svetovnim prvenstvom je bilo vsekakor v dejstvu, da nisem še nikoli stal na zmagovalnem odru. Kljub vsemu je bilo potrebno še vedno iti umirjeno na tekmo in z glavo skozi zid se ni dalo nič narediti. Stopničke sem čakal dolgo in jih dočakal na svetovnem prvenstvu. To je samo dobrodošlo. Forma je trenutno na visoki ravni in upam, da se bo obdržala do konca sezone," je prvenstvo ocenil Prevc.

"Čestitam fantom. Peter je dvakrat potegnil odlično, šampionsko, vendar verjamem, da če ne bi drugi trije tekom sezone prikazovali visoko raven skakanja, bi težko bilo tako, kot je. Na ekipni tekmi smo se trudili, enako na mešani ekipni tekmi. Dve medalji sta več kot smo upali," so bile besede trenerja moške ekipe Gorana Janusa, njegov kolega Matjaž Triplat, ki skrbi za skakalke pa je dejal: "Pričakovali smo več, to je dejstvo. Na prvenstvo smo odšli zelo dobro pripravljeni. Na prizorišču so se zgodile stvari, na katere nismo imeli vpliva. Vse smo naredili, da zdravstveno stanje tekmovalk dvignemo na raven normalnega nastopanja. Za kakšno tekmovalko sem prav vesel, da se je pojavila na startu, saj je bilo stanje kar alarmantno, tako s strani poškodb kot s strani zdravja. Za borbenost dobijo dekleta čestitke. Rezultatsko smo si obetali več in smo bili na to tudi pripravljeni."

Jelenko presegel pričakovanja, ostali razočarali

Poleg skakalcev in skakalk so slovenske barve v Dolomitih branili tudi nordijski kombinatorci, pri katerih se je s sedmim mestom najbolj izkazal Marjan Jelenko. "Marjan je izpolnil pričakovanja, celo presegel jih je. Z ostalimi tekmovalci pa smo nekoliko razočarani. Dve tekmi sta šli povsem mimo nas, saj nismo imeli primernega materiala. Zadnjo tekmo pa smo spet nastopili dobro. Z malo sreče bi lahko izpolnili tudi cilje pred svetovnim prvenstvom, vendar smo lahko zadovoljni," pa je mnenja Primož Triplat, glavni trener nordijskih kombinatorcev.

Pred nadaljevanjem svetovnega pokala bo le malo počitka. Že v sredo bodo skakalci trenirali v Planici, v četrtek pa bo slovenska ekipa odpotovala na finsko-norveško nordijsko turnejo, ki se bo začela s sobotno ekipno tekmo v Lahtiju. V nedeljo no na sporedu še posamična, nato pa se skakalci pred velikim finalom sezone v Planici (22. - 24. marec) selijo še v Kuopio, Trondheim in Oslo.