Prevc je namreč prehitro slekel dres, tako da je celotna slovenska delegacija dolgo trepetala, ali bo kolajna njegova ali ne. Prevc si je namreč prehitro slekel dres in s tem prekršil tekmovalna pravila. Po dolgem čakanju se je tekmovalna komisija odločila, da bo slovenskemu asu tokrat pogledala skozi prste, tako da jo je odnesel le z zelo resnim opozorilom.

"Vse skupaj mi je malo zbilo občutke, ampak sam o tem nisem vedel ničesar in če bi res prišlo do diskvalifikacije, ne vem, če bi si upal prikazati iz kontrolne sobe. Moja napaka je bila, da sem slekel dres, še preden sem šel na kontrolo. To kar malo šokiran, ko sem zvedel za to pravilo. Danes sem v tej sobici kar malo 'zašvical'," je po ugodnem razpletu dejal sicer vedno "hladni kot špricer" skakalec in dodal: "Zdajle so mi spet z ramen padli kamni, ampak to se mi zadnje čase ves čas dogaja, tako da stojim vedno na večjem kupu."

A če je Prevc v kontrolni sobi trepetal, kaj se bo izcimilo, pa je pred finalnim skokom ostal "hladen kot špricer", bil je povsem miren in osredotočen na svojo nalogo. "Treme nisem imel prav nobene. Bil sem povsem miren, zbran na nalogo, lahko celo rečem, da sem bil nekako v svojem svetu. Tudi slovenskih navijačev je tukaj zelo veliko in ti so me le še ponesli do kolajne," je o tekmovalnem delu današnjega velikega uspeha povedal Prevc in dodal: "Finalni skok je bil nekoliko boljši kot prvi, a imam še rezerve, zato se že veselim naslednje tekme."

Tekma je bila zelo razburljiva, saj so bile razlike med skakalci izjemno majhne: "Tekma je bila zelo zanimiva, razlike so bile izjemno majhne in ni bilo prostora za kakšne večje napake. K sreči mi je uspel takšen nastop, kot sem si ga zamislil."

V soboto slovenske orle čaka še ekipna tekma. "Imamo še eno tekmo, ekipno smo zelo močni, in verjamem, da lahko posežemo na sam vrh. Bronasto kolajno že imam, srebrno zdaj tudi in lahko rečem, da bi bilo lepo dopolniti komplet," je v smehu sklenil slovenski junak.