Igra vaše ekipe v prvem polčasu sinočnjega finala je bila neverjetna, saj je bilo na semaforju kar 19:11.

Mogoče bi lahko celo dejal, da je bila to rokometna poezija. No, ne čista poezija, ampak vseeno vrhunska predstava. Recept je na videz sicer enostaven, vendar ga ni vedno mogoče potrditi tudi na igrišču – vrhunska obramba in doseganje lahkih zadetkov. Posledično so bili igralci v napadu toliko bolj samozavestnejši in učinkovitejši, igrali so kot v transu na krilih naših navijačev. Ne, niti v sanjah nisem pričakoval, da bomo že v prvem polčasu tako suvereno opravili z Gorenjem.

Toda v drugem polčasu je prišlo v celjski igri do velikega padca, ki pa se na srečo ni končal s porazom.

Fantom je po eni strani zmanjkalo moči, po drugi pa so se morebiti tudi nekoliko ustrašili uspeha. Pomanjkanje moči niti ni čudno, kajti v zadnjih dneh so moji igralci odigrali tri hude derbije. Toda zdržali smo do konca, čeprav so se Velenjčani v končnici tekme nevarno približali. Kljub temu smo imeli dovolj moči in zbranosti, da smo dobro odigrali končnico in to, kar nam ni uspelo v ligi v letošnji sezoni, nam je v pokalu v Laškem – premagati Gorenje.

Gorenje je imelo precej več časa za pripravo na finale, kajti Celje je polfinalni dvoboj s Cimosom končalo šele po dveh podaljških in pozno zvečer.

To, da imaš malce več časa za počitek, ni nujno vedno dobro. Poleg tega smo prvi polčas proti Cimosu odigrali brez nekaterih nosilcev igre in s spremenjeno zasedbo, kar so mi nekateri po tekmi očitali. Vendar moraš nekaj žrtvovati, da bi potem nekaj dobil. Moraš tudi kockati, če želiš kaj dobiti in uspeti. Hvala bogu, nam se je izšlo. In zdaj lahko uživamo.

V petih dneh ste spravili na kolena poleg vas tri najmočnejše ekipe v Sloveniji – v sredo Maribor Branik, v soboto Cimos in včeraj še Gorenje.

To je neverjeten dosežek, vreden velikega spoštovanja. Zato mojim igralcem kapo dol. Čestitam jim, saj so na vseh treh tekmah pokazali veliko srce, borbenost, zmagovalno mentaliteto in miselnost ter pravi značaj. Če se malce pošalim, lahko rečem, da smo kar svetovni prvaki.

Pokalni uspeh je tudi odlična popotnica za nadaljevanje ligaškega tekmovanja, v katerem krog pred začetkom končnice za prvaka zaostajate za Gorenjem za tri točke.

Mi se borimo in dajemo vse od sebe, na vseh treningih in tekmah. Seveda bodo prišle tudi slabe tekme, ker imamo mlado ekipo, ki še vedno niha v svojih predstavah. Bomo še grešili, a to, kar ti fantje v tej sezoni počnejo doma in v Evropi, je treba spoštovati.