Rokometašice Krima Mercatorja so vknjižile tretjo zmago v drugem delu evropske lige prvakinj in so na dobri poti do enega od prvih dveh mest, ki vodita v polfinale oziroma med štiri najboljše evropske ekipe. Ob tem, da so premagale do tega kroga neporaženo ekipo skupine B Ferencvaros, so hkrati zmagale še z več kot štirimi zadetki razlike - na prvi tekmi pred štirinajstimi dnevi na Madžarskem so izgubile s 26:30, tako da imajo ob morebitnem istem številu točk boljše izhodišče.

Ljubljančanke bodo v zadnjih dveh krogih igrale z ekipama, ki so jih na prvih tekmah dokaj gladko premagale. Naslednjega tekmeca Zvezdo Zvenigorod (10. 3.) so ugnale že v gosteh (29:24), romunsko Valceo pa doma z 28:24 (17. 3.).

Krimovke so potrebovale skoraj petnajst minut, da so premagale uvodni krč oziroma nervozo zaradi pomembnosti tekme. Nato so suvereno prevzele vajeti igre v svoje roke in od tu naprej diktirale ritem, ki mu Madžarke niso mogle slediti. Potrebnih je bilo nekaj odličnih obramb vratarke Jelene Grubišić (12 v prvem polčasu), agresivna obramba nad najboljšo gostujočo igralko, 186 centimetrov visoko Zsuzsanno Tomori, ter niz hitrih protinapadov ter lepih izdelanih akcij, da so varovanke Toneta Tislja strle odpor Ferencvarosa.

V 15. minuti so šele drugič na tekmi povedle (8:7), v 20. so prvič imele dva zadetka prednosti (12:9), minuto kasneje že tri, odločilni udarec gostjam pa so zadale na začetku drugega polčasa. Hitronoga Španka Carmen Martin je s tremi zaporednimi zadetki razliko povišala na 19:13, malce kasneje pa je bilo že 22:15.

Ko se je razlika v 50. minuti povzpela na 28:20, je trener Tone Tiselj malce prevetril zasedbo, zaradi česar je sledil padec v igri krimovk in Ferencvaros se je v 56. minuti po dolgem času spet spustil na minus štiri (29:25). Biti je to alarm in zadnji trenutek za vnos preverjenih moči, ki so tekmo v zadnjih minutah pripeljale do mirnega konca.