Celjani so v dvorani Tri lilije v Laškem ubranili lanski naslov iz Podčetrtka in osvojili 16. pokalno lovoriko. Celjska ekipa je absolutna rekorderka po številu pokalnih naslovov, koprska ekipa je trikrat slavila v tem tekmovanju, Gorenje Velenje, Prule 67 in Gold Club pa po enkrat.

Izbranci celjskega trenerja Vladana Matića so temelje za zmago postavili v prvem polčasu, ko so z izjemno predstavo povsem zasenčili favorizirane Velenjčane, v drugem pa navzlic slabši predstavi in izjemnemu pritisku slovenskih prvakov ubranili prednost in slavili. Tretje mesto je osvojil koprski Cimos po zmagi nad Svišom iz Ivančne Gorice z 31:24.

Finalni dvoboj se je začel po notah celjskih rokometašev, v njihovi igri ni bilo zaznati utrujenosti po izjemno zahtevnem sobotnem obračunu s Koprčani, ki se je razpletel šele po dveh podaljških. Z granitno igro v obrambi so povsem onemogočili veliko bolj spočite Velenjčane, na izjemno visoki ravni je bil tudi vratar Matevž Skok. V napadu so si po zaslugi navdihov Boruta Mačkovška, Srba Alema Toskića in Madžara Matea Lekaia že v 13. minuti priigrali tri gole prednosti (6:3), le dve minuti kasneje pa je velenjski trener Branko Tamše pri enakem zaostanku zahteval minuto odmora.

Po njej so se celjski rokometaši še bolj razleteli na igrišču, s hitrimi in enostavnimi akcijami so dobesedno luknjali tekmečevo mrežo, po pravem jurišnem napadu pa si v 24. minuti priigrali kar sedem golov prednosti (14:7), kar je Tamšeta prisililo k novi minuti odmora. A bilo je prepozno, celjski rokometni stroj je medtem dosegel optimalno temperaturo in si v 29. minuti po golu Luke Žvižeja priigral kar devet golov zaloge (18:9).

»Ose« iz Šaleške doline so sijajno odprle drugi polčas, v uvodnih slabih treh minutah so naredile delni izid 3:0, tako da je celjski trener Vladan Matić zahteval minuto odmora. Tudi po njej so Matićevi izbranci igrali v krču, motivirani Velenjčani so se jim v 36. minuti približali na -4 (15:19), po šestih minutah in pol pa je Gašper Marguč dosegel prvi gol v drugi polovici tekme.

Nato je njihova igra vendarle stekla, v 40. minuti so znova povišali na visokih sedem golov prednosti (23:16), po izključitvi Sebastiana Skubeta pa štiri minute kasneje ponovno vodili le za štiri zadetke (23:19). V izjemno razburljivem nadaljevanju so med 48. in 50. minuto izkoristili dve verižni izključitvi Marka Bezjaka in Petra Puclja na velenjski strani ter si zadnjih deset minut začeli z lepo prednostjo šestih golov (25:19) in jo na koncu tudi ubranili.

V celjski ekipi je Gašper Marguč dosegel sedem, Mate Lekai in Luka Žvižej pa po pet golov. V velenjski je bil najbolj učinkovit Fahrudin Melić s šestimi goli, Jure Dolenec jih je prispeval pet.