Celjski klub bo konec tedna že devetič organiziral sklepno dejanje slovenskega pokala, toda šele drugič se to ne bo zgodilo v mestu ob Savinji. V lanski sezoni se je najboljša četverica v pokalnem tekmovanju pomerila v Podčetrtku (Terme Olimia), v letošnji sezoni pa bo gostitelj mesto piva in cvetja. Današnja polfinalna para sklepnega turnirja najboljše četverice v mestu, od koder prihaja tudi glavni pokrovitelj celjskega kluba, sta Sviš Ivančna Gorica – Gorenje (ob 16.30) in Cimos Koper – Celje Pivovarna Laško (ob 19. uri). Ob istih urah bosta jutri tudi tekmi za tretje in prvo mesto, naslov pokalnega prvaka pa branijo Celjani.

Na sklepnem dejanju pokalnega tekmovanja v sezoni 2012/13 (prijavljenih je bilo 37 ekip) bosta igrala dva kluba, ki sta se konec minulega tedna prebila med šestnajst najboljših v Evropi (Gorenje, Celje Pivovarna Laško). Od četverice, ki se je v minuli sezoni potegovala za pokalno lovoriko v Podčetrtku, bodo tudi v letošnji zaigrali Celjani in Koprčani, namesto Maribora Branika in Jeruzalema Ormoža pa bosta med najboljšo četverico Gorenje Velenje in Sviš Ivančna Gorica. Celjani so v Podčetrtku prišli do petnajste lovorike po velikem preobratu v drugem polčasu. Sredi tega dela igre so zaostajali s 15:19, nato pa dosegli pet zadetkov zapored in povedli z 20:19. Koprski igralec Matjaž Brumen je nato poskrbel za zadnje izenačenje na tekmi (20:20), toda pivovarji (Žvižej 8, Marguč 6) so kljub tretji izključitvi in posrednemu rdečemu kartonu Petra Metličića v 53. minuti povedli z 22:20 in 24:21, tako da se je moral Cimos (Škof 14 obramb, Brumen 7, Krivokapić 6) posloviti od lovorike, ki jo je leto prej osvojil v celjskem Zlatorogu po finalni zmagi proti Gorenju (22:20) predvsem po zaslugi vratarja Darka Stanića (19 obramb) in Uroša Elezovića (10 zadetkov).

O kakovosti sklepnega dejanja pokalnega tekmovanja (dnevna vstopnica za ogled dveh tekem v dvorani Tri lilije stane le pet evrov) dovolj pove že podatek, da bo v dresih treh klubov (Celje Pivovarna Laško, Gorenje, Cimos) zaigralo kar 19 rokometašev, ki so v dresih različnih reprezentanc nastopali na januarskem svetovnem prvenstvu v Španiji. Na širšem seznamu selektorja Borisa Deniča je bilo kar 16 slovenskih reprezentantov, v Zaragozi in Barceloni pa jih igralo dvanajst. Kot zanimivost velja omeniti, da sta si zadnjih sedem lovorik razdelila le dva kluba (Celjani štiri, Koprčani tri), zadnji, ki je bil najboljši pred njuno vladavino, je bil zdaj že bolj ali manj pokojni Gold Club iz Hrpelj v sezoni 2004/05, Gorenje pa je svojo prvo in hkrati zadnjo pokalno lovoriko osvojilo pred desetimi leti.