Gre sicer za prvo "vstajo" po izglasovanju nezaupnice vladi Janeza Janše.

Na današnji vstaji so organizatorji pozivali udeležence, naj sami pristopijo k besedi in povejo, kaj si mislijo o trenutni situaciji v državi. V podporo koprskim protestnikom je prišlo tudi nekaj pobudnikov podobnih protestov iz Maribora in Celja.

Govorci so izpostavili, da želijo politične elite ukiniti pravice, ki so si jih ljudje skozi stoletja izborili, hkrati pa iščejo načine, kako ostati na oblasti ali se do nje dokopati. "Igrajo se odrešitelje in nam ugrabljajo naše izraze nezadovoljstva za njihove politične namene," je izpostavil eden od protestnikov, ki je prišel do besede.

Prav tako je bilo slišati, da politične elite "ponujajo kozmetične popravke, ki ne bodo nič spremenili. Bojijo se nas, bojijo se lastnega ljudstva".

Prisotne so govorci med drugim pozvali, naj združijo moči in se udeležijo tudi vseslovenske vstaje, ki je napovedana za 9. marec v Ljubljani.

Protestniki so med drugim tudi skandirali gesli "lopovi" in "gotovi", ki sta bili namenjeni političnim elitam v državi. Okoli 30 udeležencev je po koncu protesta ostalo na Titovem trgu, da bi izvedli t. i. vstajniško skupščino, ki so jo sicer uprizorili že ob zadnjih protestih 8. februarja.

Tedaj so se protesti proti političnim elitam v Kopru odvijali sočasno z vseslovensko vstajo v Ljubljani, na njih pa se je zbralo okoli 100 udeležencev.