Solidno sta se odrezali slovenski predstavnici. Teja Gregorin je z enim zgrešenim strelom zasedla deveto, Andreja Mali pa prav tako z enim zgrešenim strelom 23. mesto.

"Tekma se je izšla kar v redu, vendar so še rezerve v teku. Čutim, da bi v zadnjem krogu lahko izkoristila še nekoliko več moči in se še bolj približala najboljšim. Premor med svetovnim prvenstvom in nadaljevanjem sezone me je spet nekoliko spravil s tira, vendar bo šlo iz tekme v tekmo boljše. Malo me boli le zadnji strel stoje, ki mi povzroča preglavice že celo sezono, zato sem bila zaradi zgrešene tarče spet kar nekoliko jezna sama nase. Čeprav je proga težka, mi ustreza in kljub začasni zamenjavi v servisni ekipi, imamo zelo konkurenčne smuči. V Oslu sem osvojila prve stopničke svetovnega pokala in upam, da niso bile zadnje. Za zasledovalno tekmo se bom poskušala v prvem krogu držati v ospredju z najboljšimi, potem pa se bo vse odločalo na strelišču," je dejala Gregorinova.

Malijevi je prav tako en strel stoje ušel mimo tarč, vendar je bila z izplenom in 23. mestom zadovoljna.

"Kot v starih dobrih časih, ko sem bila kljub zgrešeni tarči še vedno blizu dvajseterice. Leže sem imela dobre pogoje za streljanje, stoje pa je kar precej pihal veter in enkrat sem zgrešila. Zame je bila to dobra tekma, z dobrim izhodiščem tudi za zasledovanje. Nabrala sem tudi nekaj dodatnih točk svetovnega pokala," je nastop ocenila Kamničanka.

Bergerjeva z 949 točkami prepričljivo vodi v svetovnem pokalu, Gregorinova je s 450 točkami na 14. mestu.