Gregorinova, ki je dosegla drugo najboljšo uvrstitev v sezoni, je bila vnovič zelo hitra v smučini, saj je po zadnjem streljanju snežni stadion zapustila kot sedma, v zadnjem krogu pa je v finišu ugnala tudi Finko Kaiso Mäkäräinen.

"To je povsem druga zgodba, kot je bil sprint. Tekaško sem še napredovala, predvsem pa sem dosegla višji nivo kot na preteklih tekmah, še posebej tistih v Oberhofu. Še vedno so se mi pojavljale težave na streljanju stoje, vendar sem se zbrala in vsaj devet strelov je zadelo tarčo. Najbolj pomembno je, da si brezhiben na prvem in zadnjem postanku. Tretje streljanje niti ni tako odločilno, zato sem lahko še vedno dosegla dober rezultat. Taktično je bila tekma dobljena v teku, kjer sem vsak krog poskušala držati priključek z najboljšimi, če pa se je pred menoj pojavila slabša tekmovalka, sem jo enostavno prehitela," je po tekmi ugotavljala Teja Gregorin.

Druga slovenska tekmovalka, Andreja Mali, ki je morala na vsakem od štirih strelskih postankov enkrat v kazenski krog, je bila na 12,5 kilometra dolgi tekmi 29. (4:35,2/4), a je bila zadovoljna že z dejstvom, da se je uvrstila med tekmovalke, ki so imele pravico nastopa v skupinskem startu.

"Štiri zgrešene tarče v Ruhpoldingu ne obetajo veliko. Ker sem startala s številko 30 in sem bila na koncu kolone vseh tekmovalk, sem zaostajala že pred streliščem. Potem pa še v kazenski krog in izguba časa je bila prevelika. Poleg tega nisem imela nobene sotekmovalke ob sebi, tekla sem sama, zato tekaško ni bilo možno narediti več," je v cilju pojasnila Andreja Mali.

Norvežanka Bergerjeva si je s peto letošnjo zmago vknjižila že 21. najvišjo stopničko v karieri in povečala tudi prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala. Prihodnji teden bodo biatlonke in biatlonci nastopali v italijanski Anterselvi.