Le malo je manjkalo, da bi Slovenija ostala brez že osvojene osme kolajne na svetovnih prvenstvih v nordijskem smučanju, od katerih so jih šest osvojili skakalci in dve tekačica na smučeh Petra Majdič. Peter Prevc je z izjemnima skokoma v obeh serijah tekme na veliki skakalnici zaostal le za Poljakom Kamilom Stochom, a ko je že visoko dvignil roke v zrak in slavil največji uspeh kariere, se je zapletlo. Slovenskemu orlu je namreč grozila diskvalifikacija, ker si je že pred cvetlično podelitvijo, kolajno bo prejel danes zvečer na slovesnosti v Cavaleseju, slekel tekmovalni dres. Ko so v slovenskem taboru trepetali, ali bodo ostali brez kolajne, je žirija na zasedanju sklenila, da slovenskega športnega junaka iz Dolenje vasi kaznuje »le« z opominom.

Tekma je bila prava živčna vojna, saj so bile razlike med najboljšimi minimalne. Na koncu so imeli trenerji tekmovalcev, ki so bili v bitki za kolajne, še psihološko vojno, ko so pred nastopi svojih tekmovalcev zniževali zaletišče. Če je 25-letni Stoch na srednji napravi zapravil kolajno, potem ko je bil po prvi seriji drugi, je bil sinoči v obeh skokih psihično trden in nepremagljiv, zato je bilo zaradi številnih poljskih navijačev po tekmi podobno kot v Zakopanah.

»Skakalnica mi je pisana na kožo. Zame ni več omejitev. Pred drugim skokom sem bil kar malce živčen, ko sem se vozil na sedežnici na zaletišče. Ko se je začela procedura za skok, sem padel v svoj svet in sem se povsem osredotočil na nastop. V čakanju na izid sem upal, da bo pred mojim priimkom zasvetila številka dve, zato sem bil še bolj vesel številke ena. Slovenski navijači so me ponesli do kolajne. Poljaku Stochu zelo privoščim zmago, saj je imel na mali skakalnici veliko smole in mi je z napako pravzaprav podaril kolajno,« je prve vtise po osvojeni srebrni kolajni strnil Peter Prevc.