Takšne zaloge točk od uvedbe sedanjega načina točkovanja, manj kot mesec dni pred sklepnim dejanjem sezone, ni imel še nihče v ženski niti moški konkurenci. Mazejeva ima pred prvo zasledovalko, drugouvrščeno Nemko Mario Höfl-Riesch kar 958 točk prednosti, skupno pa je zbrala več kot še enkrat toliko točk, kot imata na svojem računu Höfl-Riescheva (886) in poškodovana Američanka Lindsey Vonn (740) skupaj.

Nazadnje je imela v sezoni 2002/03 ogromno prednost hrvaška smučarka Janica Kostelić, ki si je 12. marca 2003 na finalu v Kvitfjellu privozila že 595 točk naskoka pred Švedinjo Anjo Pärson. Mazejeva je bila lani druga smučarka sezone, a ves čas v senci takrat najbolj prepričljive Vonnove, ki je sezono na koncu končala s skupnim seštevkom 1980 točk, od absolutnega rekorda Avstrijca Hermanna Maierja pa je Vonnovo ločilo le dvajset točk. Mazejeva je imela ob koncu minule sezone 1402 točk oziroma 578 manj od Američanke. Korošica je svoj osebni rekord v letošnji sezoni presežnikov že zdavnaj presegla in ima odlično izhodišče, da bo zgodovino alpskega smučanja spisala na novo in postavila nov mejnik. Črnjanko od Maierjevega rekorda loči le še 156 točk, od najboljšega dosežka v ženski konkurenci Vonnove pa 136 točk. Glede na to, da je do konca še devet tekem, lahko Mazejeva Maierjev rekord krepko popravi. Prva priložnost bo že konec tedna v nemškem Garmisch-Partenkirchnu, kjer bodo na sporedu tri preizkušnje, dva superveleslaloma in smuk.

Prva Slovenka s skupno zmago v svetovnem pokalu ter peta Slovenka z malim kristalnim globusom

Mazejeva se je v tej sezoni že pridružila ozkemu krogu tekmovalk, ki so zmagale prav v vseh disciplinah svetovnega pokala, v Meribelu, kjer je zmagala v superkombinaciji, se je z 18. stopničkami sezone izenačila s slovitima Hanni Wenzel iz Liechtensteina in Švedinjo Pernillo Wiberg, dosedanjima rekorderkama po številu uvrstitev med najboljše tri v sezoni svetovnega pokala.

Devetindvajsetletni tekmovalki izzivov do konca sezone še ni zmanjkalo. Ob prvemu slovenskemu velikemu kristalnemu globusu v alpskem smučanju si je že predčasno kot najboljša veleslalomistka zagotovila svoj prvi mali kristalni globus za zmago v posebnem seštevku discipline. Mazejeva je prva Slovenka s skupno zmago v svetovnem pokalu ter peta Slovenka z malim kristalnim globusom. Pred njo so male globuse za skupne zmage v seštevku posameznih disciplin osvojili Rok Petrovič (1985/86, slalom), Bojan Križaj (1986/87, slalom), Mateja Svet (1987/88, veleslalom) in Špela Pretnar (1999/2000, slalom).

Na dobri poti, da postane prva Slovenka z več kot dvema osvojenima kristalnima globusoma

Pogled na razvrstitev po posameznih disciplinah pokaže, da je Mazejeva na dobri poti do malega kristalnega globusa za zmago v posebnem seštevku superveleslaloma. Kar pomeni, da bi ob sanjskem razpletu postala prva Slovenka z več kot dvema osvojenima kristalnima globusoma. Mazejeva ima v superveleslalomskem seštevku 290 točk, poškodovana Vonnova, ki je s hudim padcem na svetovnem prvenstvu v Schladmingu predčasno končala sezono, ima 286 točk, Američanka Julia Mancuso (225) na tretjem mestu zaostaja 65 točk. V smukaškem seštevku je na drugem mestu, vodi Vonnova (340 točk), Mazejeva ima na drugem mestu 239 točk, tudi v slalomskem seštevku je Mazejeva na drugem mestu. Vodilna slalomistka Američanka Mikaela Shiffrin ima 538 točk, Črnjanka (495) ima 33 točk manj. Mazejeva je z dvema zmagama absolutna zmagovalka tudi v superkombinaciji, vendar pa v kombinirani disciplini alpskega smučanja več ne podeljujejo malih globusov.