Francoska AFP tako piše, da je Mazejeva s skupno zmago v pokalu le še potrdila uspehe zadnjega časa, novinarji so izpostavili kolajne na nedavno končanem svetovnem prvenstvu, poudarili pa so tudi, da ima zdaj Mazejeva s 1844 točkami in še devetimi tekmami do konca sezone povsem realno možnost, da preseže magično mejo 2000 točk, kar je doslej uspelo le legendarnemu Avstrijcu Hermannu Maierju v sezoni 1999/2000.

Avstrijci so zapisali, da je bilo le vprašanje časa, kdaj bo premoč potrdila še z globusom

"Imela sem res dober občutek. Že po prvem treningu sem vedela, da lahko tukaj dosežem nekaj velikega. A bila sem tudi utrujena in ne vem, kako sem sploh lahko končala slalom," so slovensko smučarko citirali Francozi.

Avstrijska agencija APA, alpsko smučanje je v tej državi šport številka 1, je Mazejevi namenila portretno zgodbo. Avstrijci so zapisali, da je bilo le vprašanje časa, kdaj bo svojo premoč v sezoni potrdila še z globusom. "Praktično je imela kristalni globus že dolgo v rokah. Zdaj ji ga tudi v teoriji nihče več ne more vzeti," je zapisala APA. Izpostavila je, da je slovenska smučarka slavila zmago, čeprav ni bila povsem zdrava, ter da ima zdaj 958 točk več kot Maria Höfl-Riesch. Prav tako niso pozabili omeniti, da se je z 18. stopničkami sezone izenačila z doslej vodilnima na tem področju, Hanni Wenzel in Pernillo Wiberg, podobno kot pri AFP pa tudi avstrijska APA meni, da je meja 2000 naslednja, ki bo "padla" pod Tino Maze.

"Mislim, da je to zgodovinski dan. Zame, za mojo ekipo, za Slovenijo. Vsi smo trdo garali in sezona se razpleta naravnost sijajno," je za agencijo dejala Mazejeva in priznala, da je bil današnji dan, predvsem slalom, zanjo eden najtežjih v karieri.

Do naslednjega mejnika le 116 točk

Nemška dpa pa je zapisala, da njihova Maria Höfl-Riesch ni mogla preprečiti slavja Mazejeve. Odstop nemške smučarke je bil seveda njihova iztočnica, a so poudarili tudi, da je bila slovenska suverena pri osvajanju velikega kristalnega priznanja. Le še 116 točk jo loči od naslednjega mejnika, 2000 točk v svetovnem pokalu, še pravi dpa, a je obenem v izjavi slovenske smučarke zapisala, da lov na rekorde ni njen prvi cilj. "Ta sezona je zame neverjetna. Meja 2000 točk pa ni moj cilj. Moji cilji so mali in veliki kristalni globusi," je za dpa dejala Mazejeva.