13 razbitih dirkalnikov, kar 33 poškodovanih oseb in dva gledalca v kritičnem stanju je rezultat hude nesreče na floridskem ovalnem dirkališču Daytona Beach.

Do nesreče je prišlo v zadnjem krogu dirke, ko je vodilni Regan Smith poskušal blokirati Brada Keselowskega, da bi ostal na prvem mestu. To je povzročilo verižno reakcijo in več dirkalnikov je trčilo med seboj. 20-letni Kyle Larson se je zaletel v avtomobile pred seboj, nato pa ga je vrglo v zrak in poletel je v zaščitno ogrado.

Deli njegovega avtomobila so se razleteli skoz ograjo na tribuno in pri tem poškodovali 33 oseb, na srečo pa smrtnih žrtev ni bilo. Najhuje sta jo odnesla dva navijača, ki sta v kritičnem stanju. Larson je ostal nepoškodovan, čeprav je v nesreči povsem razbil sprednji del dirkalnika, ki ga je kasneje zajel tudi ogenj, a se je mladi voznik skozi okno pravočasno spravil iz avta.

Organizatorji so potrdili, da je bilo po nesreči v bolnišnico na nujno oskrbo odpeljanih 14 ljudi, 19 osebam pa so nudili prvo pomoč kar na licu mesta nesreče na tribuni.