"Tina Maze je skupaj s svojo slovensko skupino pripravila mini koncert in s tem na presenetljiv način zaključila zabavo na Velentinovo," je zapisala Avstrijska tiskovna agencija APA.

Mazejeva je sinoči nato prek tviterja povedala tudi šalo, ki kroži o njej: "Tina Maze je najmočnejša ženska na svetu, še Chuck Norris se lahko skrije!" Ta je veliko bolj drzen, ko je bila misel na njeni spletni strani pred začetkom SP zapisala: "Pred nami so najpomembnejše tekme sezone. Zdi se, kot da vsi letošnji rezultati niso več pomembni. Vedno znova se znajdem na startu, kot "totalna nula" (ha ha, v točkovnem smislu). Start iz hišice je vedno nov začetek. Takšno zavedanje me ohranja na realnih tleh. Nisem obremenjena s številkami, ampak s svojim poslanstvom, ki je gibanje med vratci."

Po veleslalomski tekmi spor med Massijem in Kuncem

Vse pa ni vedno lepo. Tako je po veleslalomski tekmi Andrea Massi v ciljnem izteku slovenskim medijem dejal, da so imeli težave pri podajanju informacij prek radijskih zvez iz njene ekipe na start Mazejevi pred prvo vožnjo: "Nočem polemik, a imeli smo težave, ki jih lahko potrdi Vlado Makuc. Ko sem dal informacijo, jih Tina ni slišala, govorim o prvi vožnji veleslaloma. Nekdo se je dal frekvenco na prvi kanal. Določeni slovenski trenerji so bili zelo neprofesionalni, saj so se vključili v naš radijski kanal, ki je bil rezerviran za nas. Vsi so vedeli, da smo na 'enki'. To niso profesionalci. To so začetniki, ali pa turisti. Jaz bolje, da ne dobim tega gospoda v tem trenutku, vem kdo je."

Vlado Makuc, vodja panoge za alpsko smučanje Smučarske zveze Slovenije, je pojasnil, da sta se dva slovenska trenerja pomotoma povezala s frekvenco ekipe Tine Maze, ker sta menila, da bosta lahko na na sedmem kanalu, ki sta ga dolgo uporabljala, tudi tokrat sama, vendar pa ima slovenska ekipa sedaj zakupljenih le šest kanalov, tako da sta se avtomatično znašal na prvem.

Po pisanju Večera je nato v hotelu Tauernblick prišlo do spora med Massijem in Mitjo Kuncem, nekdanjim slovenskim smučarjem, ki je sedaj trener za tehnične discipline v slovenski ekipi. Padle so ostre besede, začelo se je prerivanje, suvanje, ko se je vmes postavil Vlado Makuc. "Tudi meni se večkrat zgodi, da kdo zaide na našo linijo. Takrat ga vljudno opozorim, naj se premakne - in zadeva je urejena. Nas zaradi tega ni bilo treba nadirati, nas zmerjati s partizani in tako naprej," je za Večer dejal Makuc.

Preberite tudi: Šemrov iz Schladminga o prerivanju Massija in Kunca: »Zmerjali so se s partizani in fašisti«