Flander je na poti do tretjega mesta najprej izločil Švicarja Simona Schocha, nato dobil slovenski dvoboj z Margučem, ki je bil pred tem boljši od najhitrejšega v kvalifikacijah in zmagovalca tekme na Rogli Italijana Ronalda Fischnallerja. V polfinalu je Flanderja zaustavil Avstrijec Ingemar Walder.

Košir je najprej ugnal Rusa Alekseja Živajeva, nato pa izgubil proti Švicarju Kasparju Flütschu. Tržičan, ki je po treh tekmah prvič ostal brez stopničk, je že v prvi vožnji storil napako, dobil sekundo in pol pribitka, se nato v drugo Švicarju povsem približal, a spet storil napako. Zato pa je Flütch nato izgubil mali finale proti Flandru, ki je s tem dokazal, da se po poškodbi na svetovnem prvenstvu sedaj vrača v formo.

"Po takih neugodnih razpletih, ki so se mi dogajali v letošnji sezoni, se človek sprašuje, kje je problem. Menil sem, da sem dobro pripravljen, v to sem bil prepričan, a se mi enostavno ni izšlo. Očitno pridejo tudi taka obdobja v karieri. Motiva in volje pa nisem izgubil, zavedal sem se, da moram v taki konkurenci biti potrpežljiv. Dodatni motiv so mi dajali uspehi drugih naših fantov, ki so letos res dobri. Danes se mi je izšlo, čeprav pred tekmo nisem imel posebno dobrega občutka, saj so mi razmere v Kanadi precej bolj ustrezale kot te. Toplo, spomladansko vreme, mehki čevlji, s soljo utrjena proga; oprema, ki jo uporabljam, v takih razmerah ne funkcionira najbolje, težko je izpeljati čiste zavoje. Zato je bilo danes tretje mesto moj maksimum," je po tekmi dejal nekdanji svetovni prvak.

Finale je bil povsem avstrijski, Walder je moral v njem priznati premoč Andreasu Prommeggerju, ki je z zmago prevzel vodstvo v svetovnem pokalu, v katerem je Košir zadržal tretje mesto. Izidor Šušteršič je bil v Sočiju 30., Jernej Demšar 37., Jure Hafner pa je ostal brez uvrstitve.

Pri dekletih, pri katerih je prav tako zmagala Avstrijka, in sicer Marion Kreiner, ki je v finalu za vsega štiri stotinke sekunde ugnala Nemko Amelie Kober, je Gloria Kotnik zasedla 39., Iva Polanec pa 43. mesto.