Že pregovor pravi, da je dobra ideja vredna zlata. Še posebej v današnjih časih, ko so delovna mesta bolj na trhlih nogah. Lep primer dobre ideje in izvedbe so denimo sledeča podjetja in produkti:

Podjetje Spanax

Proizvajajo perilo, ki pomaga pri oblikovanju telesa. Z delovanjem so začeli leta 1998, z začetnim kapitalom pet tisoč ameriških dolarjev. Danes so vredni preko milijarde, njihovi izdelki pa se prodajajo v 40 državah po vsem svetu. Vse se je začelo, ko je direktorica Sara Blakely prišla do spoznanja, da lahko pod obleko obleče perilo, ki ji polepša videz.

Podjetje Kleenex

V letu 2011 so bili vredni 6 milijard dolarjev, njihove proizvode pa lahko najdemo v 150 državah. Prvi izdelek so sicer na trgu predstavili že leta 1920.

Corn Flakes Kellogg's

Priljubljen prigrizek je nastal leta 1894. Samo v letu 2012 so v ZDA s prodajo tega zaslužili 2.8 milijarde dolarjev. Njihova proizvodnja se nahaja v 18 državah, prisotni pa so v 180 državah.

Post-It

Gre za priročne samolepilne listke, na katere zapisujemo razna sporočila ali opomnike. Lani so prislužili milijardo dolarjev. Izmislil si jih je Art Fry, saj ga je med petjem v zboru vedno motilo, da lističi, ki označujejo določeno stran, padajo iz knjig.

Frizbi

Izumili so ga leta 1937, do leta 2012 pa jih je bilo prodano približno 300 milijonov. Izumil ga je Walter Frederick Morrison, ko si je z dekletom na trati podajal pokrov neke embalaže.

Obuvalo Crocks

To se je pojavilo še precej nedavno, leta 2002. V samo enem letu so z njimi zaslužili 900 milijonov dolarjev, leta 2011 milijardo. Izumili so jih Scott Seamans, George B. Boedecker Jr. in Lyndon Duke Hanson. Na potovanju po Karibih so prišli do ideje, da ustvarijo obutev za vse ljubitelje jadranja, v katero se lahko na hitro preobujemo in gibljemo po palubi.

Slinky

Gre za zabavno vzmet, ki se lahko denimo sama premika po stopnicah navzdol. Leta 1943 si jo je izmislil inženir Richard James. V prvi uri so jih takrat prodali preko 400.