Lepotni kirurgi so v ZDA leta 2011 opravili več kot milijon lepotnih operacij, poleg tega pa še več kot dva milijona nekirurških posegov, kot so na primer injekcije botoksa, je poročal britanski časnik Daily Mail.

Pri primerjavi števila operacij s številom prebivalcev pa ZDA zasedajo četrto mesto med državami sveta - za Južno Korejo, Grčijo in Italijo. Lestvico prvih desetih držav na področju lepotne kirurgije glede na število prebivalcev pa po vrsti dopolnjujejo Kolumbija, Tajvan, Japonska, Brazilija, Francija in Mehika.

Mednarodno združenje lepotnih kirurgov je v svojem poročilu objavilo, da je leta 2011 lepotnega kirurga obiskalo približno 15 milijonov ljudi po svetu.

V južnokorejski prestolnici Seul je lani kar 20 odstotkov žensk, starih od 19 do 49 let, priznalo, da so se podvrgle lepotni operaciji. Ena najbolj priljubljenih je pri Južnokorejcih operacija obrvi, da oči nimajo več tako azijskega videza.

V Aziji je sicer najpogostejši lepotni poseg operacija nosu. Kitajska, Japonska in Južna Koreja spadajo med pet držav, kjer je tovrstni poseg najbolj priljubljen.

Za operacijo prsi pa se najpogosteje odločajo v ZDA, sledijo pa Brazilija, Mehika in Italija. V Braziliji je pogosto tudi zmanjšanje moških prsi, vstavljanje vsadkov v zadnjico in "pomlajevanje vagine", kjer se tkivo učvrsti tako, da zgleda mlajše.