Buffett je v nedavnem intervjuju za revijo Forbes priznal, da je njegov največji stran jedrski napad na Washington ali New York. „V ZDA se bo gotovo zgodilo nekaj velikega in povezanega z jedrskim orožjem. Ali bo to čez 10 let ali čez 50... nekaj gotovo sledi.«

Buffettov strah temelji predvsem na tehnološkem napredku, ki bo omogočil tistim, ki želijo ZDA zlo, da to tudi uresničijo.

Pred časom smo tudi že poročali, da ima mogotec aka na prostati, ki je sicer v zgodnji fazi in ni življenjsko nevaren.

Buffettov delež v podjetju Berkshire Hathaway, ki ga vodi kot glavni izvršni direktor, je bil decembra lani vreden 43 milijard dolarjev. Milijarderjevo podjetje ima v lasti okoli 80 drugih podjetij. Buffett je najbolj znan kot uspešen borzni vlagatelj in dobrodelnik, ki je svoje premoženje po smrti zapisal dobrodelnim organizacijam.

Kljub ogromnemu premoženju še vedno živi v svoji hiši v Omahi v Nebraski, ki jo je kupil leta 1958. Raka na prostati so mu odkrili 11. aprila. V ZDA raka na prostati leto odkrijejo pri okoli 250.000 moških in praviloma ni nevaren za življenje. Buffett je delničarjem zagotovil, da jih bo sproti obveščal o svojem zdravstvenem stanju.