Legendarni vlagatelj, ki je lastnik investicijskega konglomerata Berkshire Hathaway, je za poslovni program CNBC pojasnil, da omenjeni odkup zadeva okoli 64 milijonov delnic IBM, kar predstavlja 5,5-odstotni delež družbe, poročajo tuje tiskovne agencije. Poleg tega je Buffett razkril, da je povečal tudi svoj delež v četrti največji ameriški banki Wells Fargo. Za koliko, ni navedel.

Sicer pa je 81-letni Američan spregovoril tudi o aktualnemu dogajanju po svetu. Kot je napovedal, bosta evropska dolžniška kriza in šibki ameriški nepremičninski sektor še naprej upočasnjevala rast gospodarstva. Po Buffettovem mnenju bi novi vladi v Grčiji in Italiji sicer lahko pozitivno vplivali na razreševanje evrske krize, vendar pa je treba upoštevati, da vlagatelji izgubljajo zaupanje v skupno evropsko valuto.

Poleg tega v Evropi ni nikogar, ki bi imel dovolj avtoritete za sprejetje oz. implementacijo ustreznih ukrepov, je prepričan vlagatelj. V zvezi z ameriškim gospodarstvom pa je predsednik uprave in izvršni direktor Berkshire Hathawaya izpostavil, da je razmeroma dobro na poti. "V ZDA je velikanski segment gospodarstva, ki mu gre kar dobro, potem pa je tu še segment, ki je v veliki krizi," je ocenil.

Kot problematični sektor je izpostavil gradbeništvo, ki se bori s preveliko ponudbo nepremičnin. Buffett pa se je kljub temu izrekel proti državnim stimulacijam gradbeništva. Tisto, kar rabijo ZDA, je več gospodinjstev, za to pa je potreben čas, je sklenil.