Fak je odlično opravil s svojim nastopom, saj je zadel vseh 10 strelov. Ob prihodu v cilj je z zaostankom 11,2 sekunde zasedel tretje mesto, hitrejša sta bila Emil Hegle Svendsen in Martin Fourcade (+3,1), ki sta sicer oba zgrešila po en stre, do konca pa ga z zmagovalnega odra ni nihče izpodrinil.

Klemen Bauer je zgrešil dvakrat in je končal na 21. mestu (+1:15,8), brez nastopa na zasledovalni tekmi pa sta ostala druga dva slovenska predstavnika. Peter Dokl (2) je bil 63. (+2:41,1), Janez Marič (5) pa 77. (3:12,5).

Slovenske tekmovalke so doživele pravo malo katastrofo

Ukrajinka Olena Pidgrušna je nova svetovna biatlonska prvakinja v sprintu. Na 7,5 kilometra dolgi progi je Ukrajinka v Novem Mestu z desetimi zadetimi tarčami ugnala Norvežanko Toro Berger, ki je morala enkrat v kazenski krog, za 6,4 sekunde in rojakinjo Vito Semerenko za 22,8 sekunde.

Teja Gregorin ni ponovila dobrega nastopa iz mešane štafete. Z dvema zgrešenima streloma stoje je za zmagovalko zaostala več kot 1:50 minute in pristala na 39. mestu. S takim zaostankom ima tudi malo možnosti za vidno uvrstitev na nedeljskem zasledovanju.

Še slabše je šlo ostali trojici, ki je ostala brez uvrstitve med najboljših 60 in nedeljskega nastopa. Le dvakrat je zgrešila tudi Andreja Mali, ki je v cilju potarnala nad težko progo, tekmo pa je končala kot 64. Povratnica v ekipo, Dijana Ravnikar, se pripravlja le za štafeto, zato z 92. mestom ob dveh zgrešenih strelih ni bila nezadovoljna, Lili Drčar pa se enostavno ne uspe približati najboljšim. Zgrešila je tri tarče in pristala na 101. mestu.

Zelo razočarani so bili tudi v nemškem taboru, kjer so prvič po 16 letih v tej disciplini ostali brez medalje.