Tekme za kolajne (polfinala, tekma za tretje mesto, finale) od 18. marca naprej, četrtfinala in tekme za razvrstitev od 5. do 8. mesta od 25. marca naprej, drugi del tekmovanja (skupini E in F) od 1. aprila naprej. Datumi, ko bodo vstopnice za košarkarsko evropsko prvenstvo v Sloveniji šle v prosto prodajo. Ker obnove dvoran štirih predtekmovalnih skupin še niso v zaključnih fazah in natančne kapacitete ter postavitev sedežev niso natančno določene, je datum, ko bodo dragoceni koščki papirja na voljo za skupinski del tekmovanja, še nedoločen, pri Košarkarski zvezi Slovenije (KZS) pa upajo, da bo to na začetku aprila. Prodaja vstopnic se bo uradno začela 7. februarja, ko bo stekel prodajni val za tuje košarkarske zveze, katerih reprezentance so se uvrstile na prvenstvo stare celine, saj jim mora lokalni organizacijski odbor omogočiti prednostni nakup 100 vstopnic.

Košarkarska zveza Slovenije se je odločila, da bo prvenstvo v Sloveniji prvo v zgodovini, na katerem bo mogoče vstopnice kupiti za posamezno tekmo in ne za dan, kar prinaša tako prednosti kot določene slabosti. Navijači tujih reprezentanc, ki si bodo želeli ogledati morebitne dvoboje v drugem delu ali kasneje, bodo morali vstopnice tako kupovati »na slepo« ter jih kasneje morda izmenjavati, prodajati ali kupovati na črno. Po drugi strani pa tak način prodaje verjetno prinaša boljšo zasedenost dvoran. Privilegij bodo imeli navijači slovenske reprezentance, saj je že določeno, da bodo košarkarji selektorja Božidarja Maljkovića vse tekme igrali ob 21. uri. Vstopnice bo mogoče kupiti izključno prek uradnega prodajalca Eventima ali turistične agencije Palma skupaj z aranžmaji. V prosto prodajo jih bo v predtekmovalnem delu za vsako dvorano na tekmo šlo med 4000 in 4500, v drugem delu in zaključnih bojih v Stožicah pa med 9000 in 10.000. Direktor podjetja EuroBasket 2013 Aleš Križnar je ob tem pristavil, da pričakujejo prodajo okoli 250.000 vstopnic, s čimer bi zaslužili od 4 do 4,5 milijona evrov.

»Veliko smo se ukvarjali z vprašanjem, kako omogočiti čim večjemu številu Slovencev obisk tekem, s tem da obenem spoštujemo predpise Fibe in Fibe Europe. Zatrdim lahko, da smo s tem modelom maksimalno zaščitili slovenske navijače, saj brez njih prvenstvo ne more biti uspešno, po drugi strani pa je to zahvala vsem tistim, ki so v zadnjih letih spremljali reprezentanco na prvenstvih v tujini,« je pojasnil generalni sekretar KZS Iztok Rems, vodja prodaje vstopnic in akreditacij za evropsko prvenstvo Jure Pezdirc pa je dodal, da bo sistem prodaje kart identičen, kot ga ima evropska nogometna zveza Uefa, ki se prav tako srečuje s problemom, da na začetku ni znano, kdo in kdaj bo igral v drugem delu in zaključnih bojih.

Direktor EuroBakseta 2013 Aleš Križnar je glede cen vstopnic še pojasnil, da so povsem primerljive z zadnjim evropskim prvenstvom v Litvi, kjer pa je življenjski standard nekoliko nižji: »Zavedamo pa se, da smo v težki gospodarski situaciji, zato cene niso previsoke, saj želimo omogočiti čim večjemu številu predvsem slovenskih navijačev ogled tekem. Brezplačnih vstopnic, razen zelo omejenega števila košarkarskim klubom, ne bo. Odločitev je z razlogom, ker je to eden od redkih prihodkov, ki jih ima košarkarska zveza.«