Prva prodaja vstopnic se bo začela že 7. februarja, ko bo stekel prodajni val za tuje košarkarske zveze, katerih reprezentance so se uvrstile na eurobasket 2013, saj jim mora lokalni organizacijski odbor omogočiti prednostni nakup 100 vstopnic.

Prodaja za splošno javnost se bo začela 18. marca, ko bodo najprej na voljo za nakup vstopnice za odločilne tekme za kolajne na prvenstvu, še prej pa bo nakup omejenega števila omogočen slovenskim klubom, ki predstavljajo slovensko košarko. Vsak slovenski klub bo določeno zelo omejeno število vstopnic prejel tudi brezplačno.

V Celju na voljo več kot 4000 kart

Slovenija bo prvi organizator katerega koli košarkarskega prvenstva v zgodovini, ki bo navijačem ponudil vstopnice za posamezno tekmo in ne dnevnih, kot je bilo to običajno. KZS in pisarna EP 2013, d.o.o., sta se za tak korak odločila zato, da bi lahko dragocene kose papirja ponudila čim večjemu številu košarkarskih navdušencev. Zaradi sistema dnevnih vstopnic se je namreč dogajalo, da so bile dvorane polne le na eni izmed tekem dnevno, medtem ko so za ostale navijači ostali praznih rok. Vstopnice bo mogoče kupiti izključno prek uradnega prodajalca Eventima ali Turistične agencije Palma skupaj z aranžmaji, za splošno javnost pa jih bo na voljo v prvem delu (npr. v Celju) med 4.000 in 4.500, ter v drugem in finalnem delu med 9.000 in 10.000.

Za prvi del karte od 15€ dalje

Zato, da bo prvenstvo dostopno vsem, je najnižja cena celo 4€, in sicer za tekme za razvrstitev od 5. do 8. mesta, medtem ko bo za prvi del treba odšteti najmanj 15€, kar je povsem primerljivo z ostalimi mednarodnimi športnimi tekmovanji v Sloveniji. Cene vstopnic so povsem primerljive tudi z evropskim prvenstvom v Litvi, državi, v kateri je življenjski standard nižji kot pri nas.

Za vse tiste, ki bodo ostali brez dragocenega kosa papirja, bodo organizatorji prvenstva skupaj z občinami in svojimi partnerji omogočil neposredni prenos in ogled tekem v posebnih navijaških conah, kjer bo poskrbljeno za hrano, pijačo in nasploh za odlično dogajanje.

Slovenija bo vse tekme prvega dela, ter morebitnih drugega dela, četrtfinala in polfinala igrala ob 21.00. Preostal razpored tekem bo znan v kratkem, po potrditvi FIBA.