Čestitke! Kako se počutite?

Najlepša hvala. Počutim se odlično. Kot se verjetno svetovna prvakinja tudi mora. Pot do uspeha je bila težka. Superveleslalom je disciplina, ko moraš v dobri minuti pokazati vse svoje znanje in nimaš popravnega izpita. Vesela in ponosna sem, da mi je šlo tako dobro.

Kje se je skrival ključ do uspeha sijajne predstave na Planaiu?

Najpomembnejše je bilo, da sem se po tekmi v Moskvi v Gradežu dva dneva dobro spočila in si pred prihodom v Schladming napolnila baterije. Čeprav je nedeljski trening v Hausu bil na prvi pogled videti slab, se je izkazalo, da je bil odličen. Pogoji na progi so bili skoraj enaki kot na tekmi. Ko je zaradi vremena odpadel še ponedeljkov trening, sem bila na začetku jezna. Potem pa sem si rekla, da ne potrebujem toliko treninga, saj sem na tekmah dokazala, da sem dobra in hitra. Verjela sem v to, kar delam že vso sezono.

Kako stresno je bilo doživljati vse prestavitve starta?

Ko vidiš, da se tekma vleče v nedogled, se preprosto navadiš na vse skupaj. Ni se zgodilo prvič, da se je start prestavljal in s tega naslova imam že veliko izkušenj.

Padec Vonnove ste doživeli čustveno.

Drži. Tudi sama sem imela na mestu, kjer je padla Lindsey, težave, saj me je presenetila dolžina in višina skoka. Rekla sem si, o madonca, kam pa to gre. Tudi Lindsey je na to mesto prišla z veliko hitrostjo, kar jo je bržčas presenetilo. Težko je bilo odreagirati tako na hitro, predvsem pa ne z brezglavim smučanjem. Mislim, da je Lindsey smučala zelo na nož, zato se v nastalem položaju ni znašla. Osebno nisem navdušena nad takšnim smučanjem, zato sem sama pri sebi raje bolj 'ziheraška', da ne pride do neljubih dogodkov. Žal mi je za Lindsey.

Julia Mancuso je prikazala divjo predstavo, vi ste bili premišljeni.

Res je. Superveleslalom je disciplina, v kateri moraš biti zelo zbran. Poglejte samo, kakšne osnovne napake so delale tekmice v 'traversi'. Anna Fenninger denimo. Ne vem, kaj bi naredila na njenem mestu, če bi se mi zgodila takšna napaka, kot se je njej. Pa ni bila edina.

Kako boste zdržali naporen ritem do konca svetovnega prvenstva?

Sam program na svetovnem prvenstvu ni tako zahteven kot denimo prihod iz St. Antona v Flachau, kjer imamo le dober dan časa do naslednje tekme.

Po videnem na prvi preizkušnji vas bo do konca SP težko ustaviti.

Ne ustavljajte me sedaj. Zakaj bi me?