Zavec ima v teh dneh znova polne roke dela. Kondicijski trening je za njim, zdaj se bo faza treninga prevesila v tehnični in taktični del, ki ga bo kot zmeraj opravil v nemškem Magdeburgu pod budnim očesom dolgoletnega trenerja Dirka Dzemskega. Ptujskega šampiona veseli tudi dejstvo, da je vse v redu z zdravstvenega stališča.

"Vse je b.p., kot rad rečem. Komolec je v redu, res lahko treniram na vso moč. Kondicijski del je zdaj že za mano, sledi tehnika in taktika. Tako bom 8. februarja za nekaj časa znova odpotoval v Magdeburg, kjer me bo spet spremljal Dirk Dzemski," je dejal Zavec. Slednji naj bi se po prvotnih načrtih konec februarja pomeril v mariborski dvorani Tabor, a kot kaže, se mu bodo zdaj spet uresničile želje - boksati v ZDA.

"Pogovarjamo se z ameriškimi managerji, to že lahko razkrijem, kaj več pa ne vem. Spet je tako, da bom najbrž med zadnjimi, ki bom izvedel ime tekmeca, a se tudi to počasi spreminja na bolje. Zaenkrat ne vem, kdo mi bo stal nasproti, a bržkone bo dvoboj v ZDA. V prihodnjih tednih bomo izvedeli več," je še dejal Zavec.

Kot so zapisali na spletni strani boxingscene.com, ki izključno spremlja le dogajanje v boksarskem svetu, naj bi se Zavec pomeril s še neporaženim Američanom Keithom Thurmanom. Slednji velja za enega najobetavnejših boksarjev v velterski kategoriji. Obračun bi se lahko zgodil 9. marca v Barclays Centru v Brooklynu, dvorana pa sprejme več kot 19.000 gledalcev.