Prejšnjo sredo sta na ljubljanskem gradu nastopila za mnoge najboljša slovenska kuharja – kobariška mojstrica Ana Roš in zamejska legenda Joško Sirk. Pomagala sta jima Damjan Fink in Alessandro Gavagna. Šlo je za prvo zgodbo v seriji Umetnost revne kuhinje, s katero bo Roševa v naslednjih mesecih poskušala dokazati, da je mogoče tudi s poceni sestavinami pripraviti izvrstne jedi. V grajski gostilni se je zbralo več kot sto gostov, ki jih je zanimalo, kaj imata ponuditi Hiša Franko in Gostilna La Subida. Na grajskem dvorišču so na živem ognju kuhali polento in ponudili žganje, potem pa so sledile klobase, okisano zelje, goriška vrtnica, sardoni, testenine, goska, sorbet iz kisa rebule in sladka kombinacija kislega mleka. Vmes so točili Krapeževa vina. Naslednje srečanje je zapovedano v torek, 5. februarja, ob pol osmih zvečer, ko pride na grad »pomagat« za mnoge najboljši hrvaški kuhar Dino Galvagno iz zagrebške gostilne Prasac.