Zlata lisica je bila predlani odpovedana tik pred tekmo zaradi premehke snežne podlage, lani pa so jo zaradi pomanjkanja snega iz Pohorja prestavili v Kranjsko Goro. Po vitranški strmini je letos tekmovanje ponovno na obronku Maribora. "Po dveh letih je Zlata lisica znova na Pohorju. Šlo je sicer zelo na tesno, vreme je ponovno grenilo življenje organizatorjem, ki pa so uspeli. Odlično je, da smo se lahko v Mariboru veselili s Tino Maze, ki je trenutno najboljša smučarka na svetu. Tekma je v mestu, tudi zato je bilo veliko gledalcev na Snežnem stadionu, tovrstnih prireditev namreč manjka v koledarju svetovnega pokala, in škoda bi bilo, če bi tekma odpadla," je dejal Ulaga.

Mariborska ženska tekma svetovnega pokala veliko pomeni ne le za slovensko alpsko smučanje, ampak za SZS kot celoto. "Za alpsko smučanje in celotno smučanje pomenijo veliko tudi odlični nastopi Mazejeve. Posebej znotraj alpskega smučanja, saj se ve, da se da narediti vrhunske izide v mednarodnem merilu, seveda z veliko trdega dela. Smučanju kot celota pa zaradi mladih, da se bodo starši še upali svoje otroke postaviti na smuči. Poleg tega pa je tekma pomembna tudi za trženje. Dolgoletni partnerji so prišli na vrhunec, saj se taki uspehi ne ponavljajo vsakih deset, dvajset let. Predstavitve Tina Maze so privabile veliko gledalcev in organizatorji so že pred tekmo rekli, da kaj takega še niso doživeli."

Pohvale Tinini ekipi

Ulaga je bil tudi sam izjemen športnik, posebej v svoji najuspešnejši sezoni 1987/88. Na OI v Calgaryju je z Miranom Tepešem, Matjažem Debelakom in Matjažem Zupan osvojili drugo mesto na ekipni tekmi, srebrn je bil tudi na svetovnem prvenstvu v poletih v Oberstdorfu, na finalu svetovnega pokala je slavil na obeh tekmah v Planici ter v skupnem seštevku končal na 3. mestu. "Mislim, da ne bom rekel nič novega, če povem, da smo s Tino Maze dobili športnico najvišjega svetovnega razreda. Vrhunske predstave niza iz tedna v teden in ob vseh težavah, ki jih imamo Slovenci, je to pravi balzam. Dosežki Mazejeve v zadnjih letih so že kazali, da njena celotna ekipa pozna svoj posel. Njena priprave in tehnika so odlične. Kolikor poznam Andreo Massija jo je odlično kondicijsko pripravil. Veliko in pravilno delajo. Nikoli je ne zmanjka na nobenem delu proge in ima malo odstopov. Videti je, da uživa. Slednje je velika prednost za športnika, da se sprosti ob uspehih in izkoristi vso energijo in potencial, ki ga ima na voljo. Tako so dosežki plod trdega dela in jasno, talenta," je ocenil Ulaga.