Tekma je bila precej podobna petkovi polfinalni, ko se je Slovenija pomerila s Španijo. Po minimalnem zaostanku po prvem polčasu, se je slovenska igra v drugem razpadla, škripalo pa je predvsem v napadu, ko Slovencem ponovno kar 11 minut ni uspelo doseči zadetka, Hrvati pa so v tem času ušli na neulovljivih 6 golov prednosti, kasneje pa celo na 8 in tekma je bila odločena.

Kljub zadnjima porazoma pa so Slovenci v Španiji pustili odličen vtis in s 4. mestom dosegli svojo daleč najboljšo uvrstitev na svetovnih prvenstvih v zgodovini (do sedaj je bilo to 10. mesto), glede na mladost ekipe pa lahko od naših rokometašev v prihodnosti pričakujemo še veliko.

"Celoten turnir smo odigrali vrhunsko, prikazali smo dobre predstave, izjemno sem ponosen na svoje fante. Za vse njih je bilo svetovno prvenstvo v Španiji ena velika šola, prišli so v družbo velikih. Tekmo smo danes izgubili z igralcem več na igrišču, ne pa z igralcem manj ali na postavljeno consko postavitev, ki smo jo napadali na dvanajstih metrih, na tej tekmi enostavno ni bilo dovolj oktanov," je po zadnji tekmi dejal slovenski selektor Boris Denič.

Uroš Zorman, kapetan Slovenije, pa je dodal: "Naredili smo preveč neumnosti v začetku drugega polčasa, kar so Hrvati izkoristili in nam ušli. Na tem malem zaključnem turnirju so bile vse ekipe izkušenejše od naše, zmanjkalo nam je tudi znanja, ki ga potrebuješ na takem turnirju. Španci in Hrvati so naše slabosti rutinsko izkoristili. Upam, da je bilo svetovno prvenstvo v Španiji dobra šola pred naslednjimi turnirji."

Slovenija – Hrvaška 26:31 (13:14)


Prvi polčas:


10' - Slovenci so tekmo otvorili z golom v prvem napadu, nato pa imeli po dveh obrambah Prošta še kar nekaj priložnosti, da bi Hrvatom že na samem začetku ušli za dva gola, toda niso bili učinkoviti in bili zato kaznovani z dvema zaporednima prejetima goloma. L. Žvižej je nato dvakrat poskrbel, da so Slovenci uspeli izenačiti, v 9. minuti pa so po golu Mačkovška znova vodili (4:3). A v tekmi s hitrim tempom so v dobri minuti Hrvati dosegli tri gole in se prvič znašli pri prednosti dveh golov (4:6).


25' – Gaber in Kavtičnik sta z goloma Slovenijo popeljala do novega izenačenja, kar je Deničevim varovancem nato uspelo še dvakrat (8:8 v 20. minuti), nato pa so Hrvati z dvema zaporednima goloma znova ušli na +2, a tudi tokrat to ni zmedlo Slovencev, ki so z borbeno igro uspeli narediti delni izid 4:1 in v 25. minuti so po golu Marguča po dolgem času spet povedli (12:11).


30' – Hrvati so na slovensko vodstvo odgovorili s tremi zaporednimi zadetki in znova ušli na prednost dveh golov, Slovenci pa so imeli nato kar nekaj napadov, da bi na odmor odšli pri vsaj izenačenem izidu, a več kot enega gola v zadnjih minutah niso uspeli doseči. A ker tudi Hrvati niso več zadeli, je bil izid po prvem polčasu tesen (14:13).


Drugi polčas:


40' – Gol Dolenca je na začetku drugega polčasa prinesel izenačenje, nato pa se je ponovila slika iz drugega polčasa s polfinalne tekme proti Špancem, saj so Hrvati strnili obrambne vrste in Slovencem preprečili dosego zadetka, sami pa nanizali šest zaporednih golov in si priigrali veliko prednost (20:14).


50' – 11-minutno strelsko sušo Slovenije je v 41. minuti prekinil L. Žvižej, a to ni ustavilo hrvaškega naleta, saj so naši južni sosedi prednost kmalu povišali celo na 8 golov (16:24, 17:25. 18:26), tekma pa je bila takrat bolj ali manj že odločena, saj bi Slovenci v zadnjih 10 minutah za preobrat potrebovali pravi čudež.


60' – V zaključku tekme se kaj dosti na igrišču ni spremenilo. Slovenci so poskušali ublažiti poraz, kar jim je ob izključitvi Kopljarja delno tudi uspelo, ko so se približali na 5 golov zaostanka, kaj več pa jim izkušeni Hrvati niso dopustili. Ko je bil nato izključen še Dolenec, je postalo jasno, da so se razblinili še zadnji upi na slovenski preobrat. Hrvati so na koncu zasluženo zmagali z 31:26 (14:13) in se veselili osvojene bronaste medalje.


Najboljša igralca v hrvaški reprezentanci sta bila z osmimi goli Čupić in Duvnjak, v slovenski vrsti pa je bil še najbolj razpoložen vratar Prošt (14 obramb). V napadu je bil s 4 goli najučinkovitejši Kavtičnik.