Vino tedna: Sauvignonasse, Blažič
Vinar Borut Blažič iz Plešivega pri Medani je furlanski tokaj, ki se zaradi zaščite imena s strani Madžarov uradno ne sme več prodajati pod tem imenom, pridelal na 42 let starih vinogradih. Grozdje se je pet dni maceriralo, zavrelo pa je na lastnih kvasovkah. Zatem je vino 18 mesecev zorelo v 500-litrskih rabljenih hrastovih sodih, ustekleničeno pa je bilo brez filtracije. Blažičev Sauvignonasse (furlanski tokaj) je iskrive in intenzivne zlatorumene barve. V prvi vrsti prevladujejo vonjave mediteranskega cvetja, zaznati pa je tudi agrume in belo sadje. Rahel vonj po pokošeni travi in nežen dotik rabljenega hrastovega soda pa sta tista, ki vse skupaj zaokrožita v harmonično celoto. Vino je mehko in mineralno, dokaj sveže, intenzivnega okusa ter dolgega in obstojnega pookusa. V kombinaciji s hrano vinar priporoča vse zelenjavne in morske jedi, frtaljo, rižoto z regratom, testenine z radičem, perutnino na žaru in pehtranove štruklje. Vsebnost alkohola: 14 % vol.