Tekma proti Poljski naj bi bila po napovedih derbi skupine C, končala pa se je z minimalno zmago Slovenije.

Že pred začetkom svetovnega prvenstva smo vedeli, da bo to verjetno najtežja tekma v skupini v Zaragozi. Kljub prejšnjima tekmama proti Savdski Arabiji in Južni Koreji smo bili osredotočeni na Poljake, za katere smo menili, da bodo naš najhujši tekmec v skupini C. To se je tudi pokazalo na igrišču, zato smo lahko še toliko bolj srečni in ponosni na tretji par točk v Španiji.

V prvem polčasu je Slovenija spet prikazala slabšo predstavo, v drugem pa je bila ta znova na vrhunski ravni.

Mogoče je bil razlog v tem, da smo v prvem polčasu igrali obrambo 3-2-1. Te obrambne postavitve nismo dosti trenirali, izjema je bil samo trening na dan tekme. V drugem polčasu smo se Poljakom zoperstavili z obrambo 6-0, ki je bila zares kakovostna, trdna in agresivna. In prav fantastična igra v obrambi je bila ključ do naše pomembne in zaslužene zmage.

Ali je bilo na začetku tekme pri vas kaj treme?

Moram priznati, da sem pred tekmo in na začetku dvoboja s Poljaki imel tremo. To se je poznalo tudi na igrišču, saj sem že takoj v prvem napadu žogo vrgel tako, da jo je nasprotnik prestregel. Ampak ko sem prvič zadel mrežo vratarja Slawomirja Szmala, sem se znebil treme. Ugotovil sem, da zmorem, kar sem pokazal in dokazal že tudi v evropski ligi prvakov. Potem mi je steklo, zato sem vesel, da sem prispeval svoj delež k zmagi.

Do vratarja Slawomirja Szmala niste v igri pokazali prav nobenega spoštovanja.

Ne, nisem. Tako je pač treba igrati. Če ne igraš tako, v športu pač ne prideš daleč.

V zadnjih dveh krogih v skupini C vas čakata še tekmi z Belorusijo in Srbijo.

Z zmago proti Poljski smo naredili velik korak k cilju, ki smo si ga zastavili – prvemu mestu v Zaragozi. Toda kljub zmagi proti Poljakom nam v dvobojih z Belorusi in Srbi ne bo nič lažje. Na obeh tekmah je treba iti na polno, poskušati obe dobiti in se v osmino finala uvrstiti s prvega mesta. S tem bi verjetno dobili tudi lažjega nasprotnika v osmini finala. dek