Naša reprezentanca se zaveda, da ima kakovost in da lahko premaga vsakega nasprotnika. Jasno pa je, da so rezultati tisti, ki to potrjujejo. Zmaga proti Poljski je to potrdila, reprezentantom in selektorju pa se je odvalil kamen od srca in verjamem, da bo zdaj lažje kreniti v prihodnje dvoboje, tudi zaradi tega, ker si zdaj Slovenija lahko privošči kakšen kiks, ki ne bo usoden za napredovanje.

Eden od junakov obračuna je bil vratar Primož Prošt. Selektor Boris Denič se je kljub aferi, v kateri se je znašel pred časom, odločil, da ga vzame na prvenstvo v korist slovenske reprezentance. Tokrat je pokazal izjemno pripravljenost in motiviranost, čeprav je Gorazd Škof začel odlično, a nato nekoliko padel. S streli z razdalje je dal piko na i igri Slovenije Borut Mačkovšek, ki se je pokazal v vsej svoji kakovosti, za odlično igro pa je treba pohvaliti še Jureta Dolenca.

Selektor Denič daje priložnost vsem igralcem in veliko rotira, zato do pretirane utrujenosti še ne bi smelo priti, pa vendarle bo dan počitka reprezentantom dobro del. Treba se bo psihološko zbrati po veliki zmagi in dobro taktično pripraviti na naslednjega nasprotnika. To je Belorusija, za katero nekateri menijo, da je v podrejenem položaju, a bo izjemno nevarna kot vse druge reprezentance. To je dokazala na zadnji kvalifikacijski tekmi v Belorusiji. Treba bo biti previden.