Izjemno zadovoljna, zdrava in brez poškodb je naša igralka v ženskih dvojicah Katarina Srebotnik z novo partnerico Rusinjo Nadjo Petrovo (dvanajsta nosilka med posameznicami), s katero sta se imenitno ujeli. Si je pa Katarino za mešane dvojice pred vsemi konkurenti že zagotovil Srb Nenad Zimonjić, ki je k njeni odločitvi prispeval, da ne bo samo z njo, temveč tudi v igri moških parov igral na levi strani (backhand), tako da bo njegova igra še bolj zanesljiva, saj oba še prebolevata nesrečen poraz v prvem krogu zadnjega turnirja za grand slam odprtega prvenstva Amerike.

Naš igralec Blaž Kavčič in njegov trener Blaž Trupej imata v Melbournu zanimivo spremstvo, saj sta se jima že prvi dan na treningu pridružila Petra Mali in Simon Torkar z Golnika. V Avstralijo ju je pripeljal srečen žreb med okoli 90.000 Slovenci, ki so se udeležili nagradnega žrebanja našega največjega trgovca z naftnimi izdelki, ki je tudi srečni pokrovitelj Blaža Kavčiča.

Poblaznele avstralske temperature so se znižale na normalno poletje, je pa visoka temperatura pri izbiri v Avstraliji najbolj priljubljenega domačega ali tujega športnika že peto leto zapored izbrala Švicarja Rogerja Federerja, ki bo v drugem krogu nasprotnik (seveda, če oba zmagata v prvem krogu) domačega ljubljenca Tomića, ki mu pri kondicijskem treningu in kot zaupni prijatelj pomaga avstralski olimpijec plavalec James Magnussen, ki prav tako živi v Surfers Paradisu na Zlati obali kot Tomić.

Posebno priznanje so Avstralci dodelili domačinu Lleytonu Hewittu, ki je letos sedemnajstič zapored zaigral na avstralskem grand slamu, potem ko so mesec dni za njegovo telesno pripravljenost skrbeli trenerji boksa. Lleyton je namreč ugotovil, da je udarec pri boksu enak kot pri zamahu teniškega loparja.

So pa včeraj avstralski novinarji izbrskali skrivnost, ki naj bi Ameriko rešila pred nerazumnimi pokoli. S teniškimi igralci so namreč v istem letalu iz Amerike pripotovali tudi agenti FBI. Avstralska policija jim bo počasi razložila (tako, da bodo tudi Američani razumeli), kako so dobesedno razorožili Avstralijo, potem ko se je v Port Arthurju leta 1996 zgodil pokol v šoli, kot se zdaj dogajajo v ZDA že skoraj vsak dan.