Udeleženci omizja so z gosti razpravljali o tem, kako svoje ideje realizirati v prave podjetniške posle, kje začeti, ko imamo neustavljivo idejo, ki bi jo želeli pretvoriti v inovacijo. Vozljevo usposabljanje v okviru »Podjetno v svet podjetništva« je rezultiralo v odprtje lokala v Kisovcu pri Zagorju, podjetnik pa razmišlja še o udejanjanju drugih turističnih idejah v tem kraju. Vsi gostje so poudarili, da »je potrebno iti počasi, strpno, a vztrajno korak za korakom, da se lahko vzpenjaš po začrtani poti«.

Pogovarjali so se tudi, na kaj mora biti podjetnik v svojem delovanju pozoren, kakšni so postopki za ustanovitev različnih oblik poslovnih subjektov, kje pridobiti začetni kapital ter kakšno pomoč tem subjektom nudi država. Omahne, ki je po usposabljanju »Podjetno v svet podjetništva« odprl svojo lastno trgovino za male živali, je poudaril: »Moja poslovna ideja izhaja iz hobija, ki je danes dejansko profitabilna. Pri samostojnem podjetništvu je zelo pomembno, da si pripravljen žrtvovati sebe štiriindvajset ur na dan, sedem dni v tednu. Sicer ne moreš pričakovati uspeha.« Leskovšek, ki je samozaposlen v družinskem podjetju, ki se ukvarja z ekonomskimi storitvami in davčnim svetovanjem, pa meni, da »je danes potrebno razmišljati na široko in hoditi po svetu z odprto glavo, ker le tako prepoznamo potrebe današnje družbe, ki jih lahko izkoristimo kot svojo poslovno priložnost.«

Udeleženka Zaposlitvenega kluba Zagorje, Nina, je svoje misli ob zaključku omizja strnila takole: »Bilo je zanimivo slišati izkušnje mladih uspešnih podjetnikov.« Anja Oblak, ki razmišlja o ustanovitvi prevajalske agencije, pa pravi, da je na dogodku pridobila ogromno koristnih in izčrpnih informacij. »O ustanovitvi podjetja razmišljam že nekaj časa, vendar sem v srednji šoli pri ekonomiji izčrpal občutno premalo znanja, da bi se lotil kakršnegakoli posla. Super je bilo slišati in absorbirati toliko informacij iz prve roke,« pa je svoje videnje povzel Žiga Gomboc, še en udeleženec omizja.