Zmaga Kowalczykove ni bila ogrožena, saj je imela pred današnjo zadnjo postajo Toura pred najbližjo zasledovalko več kot dve minuti prednosti, a vendar se ji je po kilogramih precej lažja Johaugova danes vseskozi nezadržno približevala. V tri kilometre dolg vzpon je Norvežanka pridobila poldrugo minuto in je bila v cilju samo slabe pol minute za Poljakinjo.

V ozadju se je bil boj za četrto, peto in šesto mesto med dvema Norvežankama in finsko tekmovalko. Močnejša je bila mlada Finka Krista Lahteenmaki (+3:04,7) na četrtem mestu, peta je bila Norvežanka Astrid Uhrenholdt Jacobsen (+3:13,5), šesta pa rojakinja slednje Heidi Weng (+3:29,1).

Barbara Jezeršek je na sobotni tekmi s skupinskim startom nastopila slabše od pričakovanj, si nabrala velik zaostanek in tako današnji vzpon izpustila ter predčasno končala turnejo. Že pred dnevi sta turnejo po zadnjem sprintu predčasno zaključili tudi Vesna Fabjan in Alenka Čebašek ter se posvetili treningu. Skupaj s Katjo Višnar se bo zdaj slovenska ekipa osredotočila na svetovno prvenstvo v Val di Fiemmeju med 20. februarjem in 3. marcem.

Naslednja tekma svetovnega pokala v smučarskem teku bo na sporedu 12. in 13. januarja v češkem Liberecu.