Kowalczykova je tik pred ubranitvijo naslova novoletne prvakinje, kjer je bila doslej najboljša že trikrat. Tudi danes Poljakinja ni popuščala, po šesti od sedmih tekem pa ima zdaj pred jutrišnjo zadnjo preizkušnjo že več kot dve minuti naskoka pred zasledovalkami. Druga bo na pot v nedeljo krenila Norvežanka Therese Johaug, tretja pa rojakinja slednje Kristin Stoermer Steira.

Slabo je danes nastopila edina slovenska predstavnica, ki je še na Touru, Barbara Jezeršek. V cilj je prišla kot zadnja, za predzadnjo tekmovalko pa zaostala skoraj poldrugo minuto. Za Kowalczykovo je Jezerškova danes zaostala več kot pet minut, skupno pa na 54. mestu zaostaja že 14 minut in 34 sekund.

V moški konkurenci je zmagal kazahstanski smučarski tekač Aleksej Poltoranin. Drugo mesto na skupinskem startu na 15 kilometrov si je pritekel Kanadčan Len Valjas, tretji pa je bil rojak slednjega Alex Harvey. V skupnem seštevku vodi Rus Aleksander Legkov pred branilcem naslova Švicarjem Dariem Cologno (+8,5), tretji pa je od danes Norvežan Petter Northug (+20,0), ki je z današnjim šele 28. mestom največ izgubil.

V nedeljo bo v Val di Fiemmeju na sporedu le še zaključni vzpon na Alpe Cermis, ki bo tako zadnja postaja novoletne turneje 2012/13.