Jaka Hvala je skočil 136,0 in 130,0 metrov ter zbral 254,2 točke. Peter Prevc (131,5, 131,0/252,6) je bil deseti, Robert Kranjec (130,5, 132,0/252,3) 13., Matjaž Pungertar (125,0, 125,0/227,1) pa 29. Brez finala je ostal Jurij Tepeš (119 m; 99,9) s 50. mestom.

"Z današnjo uvrstitvijo in skokoma sem zadovoljen. Prvi je bil zelo lep, čeprav bi se še dalo poiskati rezerve v obeh skokih. Sem zadovoljen, da lahko tudi s takimi skoki posežem med deseterico. Rezultat je vsekakor vrhunski," je po tekmi razmišljal Hvala, ki je po prvi seriji držal četrto mesto, s končnim osmim mestom pa se je znova prebil med deseterico v svetovnem pokalu, tako da ima nastop na petkovi tekmi zagotovljen.

"Dobro je, da sem uvrščen na tekmo, čeprav na turneji to ne pride tako do izraza. Tu si že v kvalifikacijah izboriš tekmeca za prvo serijo na tekmi. Tako bom že v kvalifikacijah v Innsbrucku poskusil narediti čim boljši skok," je še dejal Hvala, ki v Innsbrucku na tekmah še ni nastopal.

Z dobro ekipno predstavo je zadovoljen tudi trener Goran Janus: "Z današnjo tekmo sem zadovoljen. Čestitke vsem štirim fantom. Po prvi seriji je Jaki bolje kazalo, vendar še vedno dela drobne napake. A osmo mesto je odličen rezultat. Za skupni del turneje je pomembno, da sta Peter in Jaka zraven."

Sicer pa je Jacobsen z odličnim drugim skokom, ki je meril 143 metrov, z devetega mesta po prvi seriji napredoval do najvišje stopničke in si zagotovil še drugo zmago na turneji. Po slavju v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu ima zdaj 12,5 točke prednosti pred branilcem naslova Schlierenzauerjem, ki pa še vedno prepričljivo vodi v svetovnem pokalu. "V drugi seriji je bilo res vse odlično. Letel sem visoko in z veliko energije," je po osmi zmagi v karieri povedal Jacobsen, peti v svetovnem pokalu. Jacobsen je sicer turnejo dobil že v sezoni 2006/07.

Naslednja tekma novoletne turneje bo v petek v Innsburcku. Tam bo manjkal Jurij Tepeš, ki ga bo zamenjal Cene Prevc. Tepeš se bo po treningu v domovini vrnil na tekmo v Bischofshofen. Cene Prevc pa bo nastopil na obeh preostalih tekmah, saj bo domov odpotoval tudi Tomaž Naglič.