Hvala, ki je letos postal stalni član prve ekipe, bo konec tedna prvič v karieri nastopil na prestižni novoletni turneji štirih skakalnic, ki se bo začela v nedeljo v Oberstdorfu. Sam pravi, da se nastopa na turneji prav nič ne boji, ampak predvsem zelo veseli. "Dosedanji del sezone je zagotovo nad pričakovanji. Že proti koncu poletja sem si želel, da bi dobil nekoliko več konstante, da bi imel v zimski sezoni čim manj nihanj. Raven skakanja sem tik pred zimo še dvignil, tudi na tekmah svetovnega pokala prikazal dobre skoke, a za zdaj mi še ni uspelo, da bi naredil dva res super skoka na eni tekmi," je pred odhodom v Nemčijo uvodoma povedal Hvala in dodal: "Jaz upam in mislim, da če bo šlo tako naprej, se mi bo kmalu ena tekma že izšla tako, kot je treba in kot si želim."

Mladi slovenski as bo na novoletni turneji nastopil kot najvišje uvrščeni Slovenec v svetovnem pokalu: "S tem, da sem trenutno najboljši Slovenec v svetovnem pokalu, se ne obremenjujem preveč in si ne nalagam večjega pritiska. Na tekmah predvsem poskušam čim bolj uživati, se zbrati na svoj skok in odmisliti vse drugo."

Hvala priznava, da je bil ob smučarskih začetkih njegov dolgoročni cilj uvrstitev v A-ekipo in nastopi v svetovnem pokalu ter tudi na enem največjih skakalnih tekmovanj, novoletni turneji: "Letos mi je to uspelo in zelo se veselim novoletne turneje. V takšnem vzdušju, kot je tam na vsaki tekmi, mi bo v veselje skakati. Gre za eno največjih tekmovanj v smučarskih skokih, kar jih je. A vseeno grem na turnejo sproščeno."

Slovenski reprezentant je doslej v karieri preizkusil že vse skakalnice novoletne turneje z izjemo olimpijske v Garmisch-Partenkirchnu: "Največ sem skakal in treniral v Oberstdorfu, preizkusil sem tudi napravi v Innsbrucku in Bischofshofnu, samo v Garmischu do zdaj še nikoli nisem skakal. Skakalnice so mi všeč, nobena ni takšna, da se ne bi dalo dobro skočiti. Morda je malo posebna le tista v Bischofshofnu, ker ima zelo dolg in precej položen nalet."

Hvala je priznal, da bo zadnje dni pred odhodom na turnejo izkoristil tudi za obnovite fizične priprave, saj je pred njim še dolga in naporna sezona. "Letos sem bil po tekmah kar precej izmučen. Psiha te lahko kar precej utrudi v tem napornem ritmu treningov, kvalifikacij in tekmovanj, a se mi zdi, da sem se temu kar dobro privadil. Želel bi si, da bi mi ob skakanju uspelo tudi sproti opravljati šolske obveznosti, a za zdaj bolj slabo kaže glede tega," je v smehu priznal Primorec in dodal: "Da ne razmišljam le o skokih, si krajšam čas z računalnikom, velikokrat pa se skupaj usedemo s kolegi iz reprezentance in 'kakšno rečemo', da se malo sprostimo."

Študent 1. letnika Fakultete za organizacijske vede v Kranju si pred turnejo želi le, da bi prikazal čim boljše skoke. "Zadovoljen bi bil, če bi skoke z zadnjih tekem in treningov prenesel tudi na turnejo. Ne glede na rezultat. Je pa moj cilj, da bi turnejo skupno končal med najboljšo dvajseterico," je še razkril Hvala in dodal: "Zadal sem si realen cilj z namenom, da s ne bi s tem preveč belil glave, da se ne bi obremenjeval na tekmah. Vem pa, da imaš na voljo le štiri tekme, na vseh štirih moraš dobro odskakati in vsaka napaka te lahko veliko stane. Tako da, četudi mi ne bi uspelo doseči tega cilja, se ne bom preveč sekiral."