Že po prvi vožnji je kazalo odlično, saj je imela na vodilnem mestu pred prvo zasledovalko več kot pol sekunde prednosti. V drugi vožnji je v cilj prispela kot tretja. S tem je prevzela prvo mesto v slalomskem seštevku svetovnega pokala.

Koledarsko leto zaključuje s 1059 točkami, s tem pa je krepko presegla svoj cilj.

Na današnjem slalomu je zmagala Veronika Velez Zuzulova, na drugem mestu je z zaostankom 10 stotink sekunde končala Avstrijka Zettlova.

Mazejeva ima zdaj že 427 točk prednosti pred tekmicami. Nemka Maria Höfl-Riesch, tokrat je zasedla četrto mesto (+1,11), je ostala na drugem mestu skupnega seštevka svetovnega pokala s 621 točkami.

Tina Maze je presegla rekordni izkupiček točk Hrvatice Janice Kostelić (955 točk je zbrala do konca leta 2005). Obenem je izpolnila svojo željo, da bi v leto 2013 zakorakala z več kot 1000 točkami. Izjemno sezono je napovedala že 27. oktobra, ko je slavila v veleslalomu na ledeniškem uvodu zime v Söldnu. Na 16. tekmi zime je enajstič stopila na zmagovalne stopničke, v tem izjemnem nizu zabeležila pet zmag, dve drugi, štiri tretja in dve četrti mesti.