Tako zmaga Faka kot Gregorinove je zgolj nadaljevanje niza zelo uspešnih nastopov, ki sta jih oba letos že zabeležila na tekmah svetovnega pokala. Spomnimo, da je Fak že štirikrat stal na zmagovalnih stopničkah, od tega dvakrat na najvišji, Gregorinova pa je bila letos že uvrščena tik pod njimi. Pri ženskah je drugo mesto pripadlo strelsko ne preveč razpoloženi Andreji Mali (Mali svet), tretja pa je bila Lili Drčar (Ihan). Med moškimi si je drugo mesto pritekel in predvsem pristreljal Peter Dokl (Ihan), tretji pa je bil Simon Kočevar (Kovinoplastika Lož), ki je tudi edini zadel vseh deset tarč.

"Tekma ni bila popolna, saj sem zgrešila dve tarči in to v svetovnem pokalu ne zadošča za vidnejši rezultat. V zadnjem času imam veliko zadnjih strelov zgrešenih, kar se mi pred tem ni dogajalo. Napak, ki sem ju naredila, se zavedam in bom v vmesnem času delala na tem, da jih popravim. Tekaško sem se zelo dobro počutila, kar je relativno, saj je zaradi okrnjene konkurence izredno težko primerjati samo tekaški del. Občutek pa je bil vseeno dober. Do novega leta bo treba stopnjevati tempo, da bomo lahko konkurenčno nastopili na naslednjem svetovnem pokalu v Oberhofu oziroma še pred tem na tekmi povabljenih na nogometnem stadionu Schalkeja v nemškem Gelsenkirchnu," je povedala Gregorinova.

"Na vsaki tekmi, na kateri nastopim, si želim zmagati, zato sem vesel novega naslova državnega prvaka. Žal mi je, da ga ne bom mogel braniti 29. decembra, ker bova s Tejo takrat nastopila na ekshibicijski tekmi v Nemčiji. Sicer pa sem šel danes na tekmo zelo sproščeno, kajti v teh dneh so tudi treningi nekoliko manj zahtevni s streljanjem pod nižjimi obremenitvami. Časa za napete položaje bo še preveč po novem letu. Zato tudi strelski del danes ni bil stoodstoten, saj se nisem obremenjeval z zadetki. Užival sem na tekmi brez posebnega stresa," je po nastopu povedal Fak.

Naslednje biatlonsko državno prvenstvo, tokrat v disciplini zasledovalno, bo na Pokljuki že v soboto, 29. decembra. Na njem pa ne bosta nastopila oba današnja zmagovalca, ki bosta kot edina slovenska udeleženca na povabilo organizatorja prav takrat zastopala slovenski biatlon na tekmi izbrancev v Nemčiji.

Božično-novoletne praznike bodo biatlonci večinoma preživeli doma, saj se bodo že 1. januarja 2013 podali na naslednji svetovni pokal v nemški Oberhof.