Otvoritev je sicer postregla z visokimi gosti (tudi z županom), povprečnim vinom in znosnimi prigrizki. Že iz imena je razvidno, da je kulinarična lokacija nameščena v Stolpu strelcev, ki je bil obnovljen lansko leto, temelji pa segajo v 15. stoletje.
Kulinarične novice: Sreda, 19. december 2012
Največja slovenska sodobna gostinska veriga Kaval Group (po slovensko skupina Kaval) je prejšnji teden dobila še petnajstega člana – to je restavracija Strelec na ljubljanskem gradu. Lastniki prestižnih restavracij, picerij in slaščičarn so dodali najvišji nivo ponudbe: ustvarjalno kuhinjo, katere osnova bo lokalna slovenska hrana. Snovalci kuhinje imajo namen obuditi kulinariko naših prednikov in dodati gurmanske presežke sedanjosti. Gostom obljubljajo tudi ščepec grajskih jedi in vonj starih časov – tako v pripravi kot videzu jedi in načinu serviranja. Ni odveč še podatek, da je v Strelcu šef kuhinje član blejskega trojčka, bivši chef Vile Bled, Igor Jagodic. Poznavalci upajo, da bodo njegove ideje prevladale nad korporativno miselnostjo verige.

Fotografija je simbolična. Luka Cjuha