"Zadovoljen sem. Želja pa je bila danes seveda zmaga, plaval sem na zmago, morda sem zato malo preveč drobil, a tudi srebra sem zelo vesel. Pred prvenstvom sem startal na eno medaljo na 50 prsno, zdaj se vračam z dvema. Danes je bila lepo priložnost, a za dve stotinki se ni izšlo, a tekmec na tretjem mestu je zaostal le za stotinko in lahko bi bil tudi bronast. Škoda, da nisem bil tako hiter kot včeraj v polfinalu. Želel sem stopnjevati izide, a to je igra stotink," je o drugi medalji na SP povedal serijski zbiralec medalj z največjih tekmovanj.

Štiriindvajsetletni Korošec se je od decembra 2012, ko je osvojil prvi medalji na EP v 25-metrskih bazenih, z vsake tekme vrnil z medaljo, v letu dni jih je zbral sedem, osmo mu je preprečila smola s kopalkami na evropskem prvenstvu maja v Debrecenu, sicer bi se z vsake tekme vrnil s kar po dvema. "Definitivno te medalje prinesejo motivacijo za naprej. Tukaj sem bil presenečen nad medaljo na 100 prsno. Včasih gre v eni disciplini bolje, včasih v drugi. Na srečo imam obe dobri in vedno lahko računam vsaj na eno."

Sama tekma ni stekla po načrtih, saj je Dugonjić začel s prehitro frekvenco in tam izgubil zlato, glede na sobotni dosežek morda tudi evropski rekord, ki se mu je v letošnjem letu dvakrat izmuznil za dobro desetinko sekunde, nazadnje v sobotnem polfinalu, kjer je dosegel tudi najboljši izid na 50 prsno na tem tekmovanju. "Francoz mi je ušel na skoku, lovil sem ga in drobil. Želja je bila seveda zmagati, priložnost je bila lepa, a glede na zgoščene izide sem vesel tudi srebra. A na 50 je težko. Ohraniti moraš živce, ohraniti zavesljaj in na silo ne gre. Po obratu sem skušal bolj na dolgo, a je ta disciplina prekratka, da bi veliko popravljal. Težava teh 50-metrskih disciplin je, da hočeš preveč, tolčeš vodo in izgubiš zavesljaj," je Dugonjić odlično plavanje, ki ni zadoščalo za najvišje mesto, pokomentiral po nastopu.

Pred Dugonjićem je z nastopom v finalu opravil Peter Mankoč, ki je v svoji paradni disciplini 100 metrov mešano osvojil zelo dobro četrto mesto. Zmagal je Američan Ryan Lochte (51,21) pred Avstralcem Kennethom Tojem (51,38) in Georgeem Bovellom s Trinidada in Tobaga (51,66).

"Jaz sem presrečen. Najhitreje v tekstilu pri 34 letih in končati svetovna prvenstva s četrtim mestom. Res sem presrečen," je pokomentiral Mankoč in priznal, da je bil po sobotnem maratonskem programu zelo izčrpan: "Nisem vedel, kako si bom opomogel. Seveda pa sem računal, da bom glede na včerajšnji dvojni program lahko danes hitrejši. Danes sem odšel na start z mislijo, da bom v zadnjem startu užival, na koncu pa se je izšlo še bolje, kot sem upal," je povedal Mankoč, potrdil konec kariere, a pustil vrata odprta za sodelovanje s slovensko ekipo, predvsem z mlajšimi plavalci, po potrebi pa bi bil na voljo tudi za kakšen štafetni nastop; a, kot pravi, je za dogovor zdaj na potezi Plavalna zveza Slovenije.